De acht muzikanten van Supertrap brengen woensdag 6 februari (20.00 uur) met Live in Paris een hommage aan de Britse gelijknamige symfonische-rockgroep van weleer in Schouwburg Amstelveen. Zaterdag 9 februari wordt daar de exotische opera Aïda van Verdi uitgevoerd door Charkov City Opera.

De acht muzikanten van Supertrap brengen dus de muziek van hun oude rockgroep origineel op de planken. De gehele Live in Paris-show komt voorbij, evenals vertolkingen van de beste nummers van albums als Crime of the Century en Breakfast in America. De thema’s uit hun liedjes – liefde, macht en religie – zijn tijdloos, net als de muziek van Supertramp zelf.

Liefde

In de opera Aïda (Verdi) op zaterdag 9 februari – met inleidende Salon om 19.00 uur – wordt bewezen dat liefde sterker is dan vijandschap. Hoogtepunt is de Triomfmars. De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs, trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning. Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, gelijk aan Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi’s muziek hoort, waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. Met Nederlandse boventiteling.

Theateragenda

Woensdag 30 januari is de thrillermusical Schuld (Mel Wallis de Vries) (12+) te zien in de Grote Zaal. Zanger/muzikant en verslavingsarts Gerard Alderliefste staat donderdag 31 januari in de Kleine Zaal met zijn soloprogramma Dubbel Leven. In de Grote Zaal staat Charles Groenhuijsen met zijn theatercollege over optimisme. Vrijdag 1 februari is de nieuwe barokopera Dangerous Liaisons met muziek van Vivaldi te zien en kan er gelachen worden bij cabaretier Murth Mossel. Het toneelstuk Het duel (Tsjechov) is zaterdag 2 februari te bewonderen in de Grote Zaal en in de Kleine Zaal staan de cabaretiers van Oeloek met Droeftoeters. Zondag 3 februari is de familievoorstelling Gekkigheid (6+) van Introdans te zien.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen:  www.schouwburgamstelveen.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.