Een frisse kijk op de eigenzinnige schilder Johannes Vermeer heeft de tentoonstelling, die te zien is op dinsdag 29 januari (19.30 uur) op het witte doel van Cinema Amstelveen. Daar wordt de tentoonstelling in The National Gallery in Londen getoond.

Presentator Tim Marlow vertelt aan de hand van de tentoonstelling het verhaal van Vermeers leven. Nieuwe onderzoeken onthullen nieuwe inzichten in Vermeers techniek en hoe dat van invloed was op zijn werk. Voor wie geïnspireerd was door Girl with a Pearl Earring (2003) met Colin Firth en Scarlett Johansson, is deze filmische ontdekkingstocht een fascinerende manier om van Vermeer te genieten.

Filmische reis

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen brengt in samenwerking met topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek, inclusief informatie via interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition On Screen films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

 Agenda

Verder op de programma: dinsdag 12 februari 19.30 uur | Cézanne – Potraits of a Life;  dinsdag 2 april, 19.30 uur | Girl with the Pearl Earring; dinsdag 21 mei, 19.30 uur  | Hokusai – Britisch Museum Presents.

Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en kunsthistoricus Henk van den Bosch een inleiding op de kunstenaar en/of stroming, om 19.30 uur. De films beginnen om 20.15 uur.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.