De vijfkoppige Amstelveense mediaraad houdt een informatieavond op donderdag 2 september (19.00 tot 21.00 uur) in de bibliotheek aan het Stadsplein.  Die is bedoeld, zegt de raad, om mediaorganisaties en journalisten ‘beter op weg te helpen’. Ook studenten journalistiek kunnen er heen komen.

De leden van de Mediaraad zijn op die avond beschikbaar om een toelichting te geven en vragen over de subsidieronde te beantwoorden.

Subsidie

Van 15 augustus kunnen weer aanvragen voor een deel van de met 60 mille voor de tweede ronde van dit jaar gevulde subsidiepot. Dat geld komt uit het gemeentelijke Mediafonds. De Mediaraad bepaalt welke projecten financiering ontvangen. De deadline voor de tweede aanvraagronde ligt op 30 september.

De gemeente stelt dit jaar in totaal 120 duizend euro beschikbaar, verdeeld over twee rondes, om naar zij zegt de lokale journalistiek te ondersteunen en te stimuleren.

Duurzaam

Lokale media werken vaak met een beperkt budget en er is over het algemeen weinig geld beschikbaar om naast het volgen van het lokale nieuws ook journalistiek diepgravend onderzoek te verrichten, zegt de raad. “Amstelveen erkent het belang van goede lokale journalistiek en hoopt daar via het Mediafonds een duurzame bijdrage aan te leveren.”

De Mediaraad zegt te begrijpen dat het lastig is een subsidieaanvraag op te stellen. ‘We willen geïnteresseerde partijen daarbij helpen door hun vragen daarover te beantwoorden. Ook horen we graag waar de lokale journalistiek behoefte aan heeft en waar eventuele uitdagingen liggen.’

‘Mooie’ aanvragen

Voorzitter Monda Heshusius van de Mediaraad zegt in de vorige rondes al ‘mooie’ aanvragen te hebben gehonoreerd. “Het sterkt ons in de overtuiging dat het Mediafonds een nuttige impuls geeft aan de versterking van de lokale journalistiek in Amstelveen. Het Mediafonds biedt lokale media en journalisten een goede kans om zich verder te ontwikkelen”, vindt ze.

Media en individuele journalisten die in aanmerking willen komen voor een subsidie vanuit het Mediafonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. De productie moet bijvoorbeeld een goed journalistiek niveau hebben, onafhankelijk zijn en maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Voor criteria, aanvraagformulier en meer informatie over het Mediafonds:  www.mediaraadamstelveen.nl

1 REACTIE

  1. Als je schrijft dat je al ‘mooie’ aanvragen hebt gehad, dat je dat ‘sterkt in de overtuiging..etc’ en dan toch een informatieavond organiseert, dan vraag ik mij af of het echt wel zo hard gaat met die aanvragen. En het aanvraagformulier invullen en documenten aanleveren lijkt me niet zo heel ingewikkeld voor een journalist. Mits de link op de website werkt natuurlijk..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.