Veel  nieuws uit Bovenkerk. Er is woensdagmiddag (20 maart)  een zogenaamde ‘lenteontmoeting’ van de seniorenvereniging KBO Bovenkerk-Aalsmeer en de theatergroep Tobo, die direct na WOII werd opgericht, houdt er dit weekend zijn laatste voorstelling (een tobneelstuk van Anne M.G. Schmidt onder de titel ‘En ik dan?’ (foto).

De ontmoeting voor senioren begint om 12:00 uur met een lichte lunch (soep, broodje kroket, krentenbrood en koffie of thee) en wordt gevolgd door een muzikaal programma met de Linge Revue, dat een show toont met komische typetjes en leuke oud Nederlandstalige meezing liedjes.

Ontmoeting

Tussen en na het optreden wordt eenieder voorzien van een paar drankjes en hapjes. De middag eindigt rond 16:00 uur en de kosten zijn € 15 per persoon. Dat bedrag moet worden overgemaakt op rekening nummer NL33RABO 0382374916 ten name van KBO Bovenkerk-Aalsmeer onder vermelding van uw naam / namen.

Afscheid TOBO

 Op 22, 23 en 24 maart 2024 speelt Theatergroep TOBO in het Noorddamcentrum in Bovenkerk haar allerlaatste voorstelling. Het doek valt daarna voorgoed. Voor de afscheidsvoorstelling koos men dus het stuk ‘En ik dan?’, een verhaal dat draait om de ietwat frivole, gescheiden moeder van een employé bij een stichting, die een beetje met de boekhouding heeft geknoeid. Om de verdenking van fraude te helpen voorkomen, dringt deze dartele moeder de stichting binnen als nieuwe medewerkster. Met de beste bedoelingen sticht zij constant de grootste verwarring. Virtuoos redt zij zich steeds uit de benarde situaties. Spannende en geestige taferelen met een verrassende ontknoping. Helemaal eigen aan Annie M.G. Schmidt. Regie: Annette Nijder. Spelers: Manuela Ruhé, Tom van Doorn, Peter Lichtenveldt, Margriet Berger en Marieke Dorsman- Roelofsen. De voorstellingen op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart beginnen om 20.15 uur. De matinee op zondag begint om 14.00 uur. De toegang is 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theatergroeptobo.nl/kaartverkoop.

Young Urbanus

Zaterdagavond 6 april (19.30 uur) vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis.  Aan deze editie nemen zes bands deel. De muziekstijlen variëren van disco/soul, pop, blues en stevige rock tot onvervalste punk. De bands spelen voornamelijk covers en hebben al eerder opgetreden tijdens o.a. studentenfeesten en andere festivals.

Aan Young Urbanus nemen deze keer deel de bands The Rakers (twee bandleden met Bovenkerkse roots), de rockband Black Vinyl, Big Time (funky big band met leden van Muziek- en Dansschool Amstelveen), de Amstelveense coverband High Fidelity: Amstelveense coverband, Byron’s Romance (punk / rock) en Lazer My Love (vriendenband van de Britisch School of Amsterdam).

Young Urbanus biedt jong muziektalent de gelegenheid de zolderkamer of oefenruimte te verruilen voor een echt podium en is een initiatief van vrijwilligers uit Bovenkerk, Muziekcentrum Logblock, Rob van den Oever Drums & Studio en het Noorddamcentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Bovenkerk.

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.