Tenorsaxofonist Alexander Beets geeft zondag 7 april (15.00 uur) op de buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 55 een jazzconcert.

Beets speelt songs uit de Great American Songbook.

Evergreens

Alexander Beets wordt omschreven als een traditionele swing-saxofonist die vertolkingen van evergreens uit de Great American Songbook speelt. Een verzamelnaam voor talloze jazz- en easy listening composities van grote namen als Cole Porter, George Gershwin, Leonard Bernstein, Oscar Hammerstein en vele anderen.

Beets Brothers
Het is de eerste keer dat we een tenorsaxofonist ontvangen op Wester-Amstel, zegt de beherende stichting. Beets werd in zijn jonge jaren ontdekt als een van de muzikanten van de Beets Brothers. Drie jonge broers die zowel nationaal als internationaal faam verwierven met hun jazzvertolkingen op piano (Peter), bass (Marius) en saxofoon (Alexander).

Over de broers is enkele geleden ook een zeer onderhoudende documentaire gemaakt. Deze bekijkt u hier. Pianist Peter Beets speelde onlangs ook al op Wester-Amstel, tijdens het concert van zangeres Dasha Beets.

Swing en Ballads
Alexander Beets verzorgt dus op de sax een programma in jazz, met swing en ballads. Wie er bij wil zijn moet vijftien euro betalen. Voor vrienden van Wester-Amstel kost het concert € 12,50, maar die kunnen maximaal twee kaarten afnemen. De concerten op Wester-Amstel worden mede mogelijk gemaakt door BiMpro, de beroepsvereniging voor improviserend musici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.