Bijna 6000 deelnemers deden zondag mee aan de KPMG Lentemarathon, op een door hen zelf te kiezen afstand. De organisatoren zijn vooral blij dat het tijdens de marathon droog bleef. Bij de mannen was Aleksandr Tsaplin met 2.31.48 de snelste en bij de vrouwen Eleonora Olsmats met 3:06:48. Er liep ook een team van het college van B en W mee, onder wie burgemeester Tjapko Poppens en wethouders.

Aangemoedigd door talloze fans (en langs de hele route) liepen de deelnemers van het Stadshart door het Amsterdamse Bos, het Oude Dorp, de polders en langs de Amstel. Hun parcours liep eigenlijk door het (letterlijke) hart van de stad Amstelveen.

Gave race

In het grote winkelcentrum liepen ruim 250 kinderen de Kids Run en op het plein starten de wandelaars voor – naar keuze – de 5 of 10 kilometer Lentewandeling.  Volgens winnaar Aleksandr Tsaplin was het een ‚gave maar wel winderige race‘. „Maar ik ben blij dat ik gewonnen heb,” zegt hij. Tsaplin volbracht de 42,195km in 2 uur, 31 minuten en 48 seconden. Eerste vrouw over de finish was Eleonora Olsmats in 3 uur, 6 minuten en 48 seconden.

Meer publiek

Organisator Roy van Damme: “We zijn blij met een succesvolle organisatie. Alle deelnemers hebben hun beste beentje voor gezet en ze zijn allen veilig over de finish gekomen. Dit jaar, nog meer dan hiervoor, zagen wij veel Amstelveners die onze deelnemers buiten aanmoedigden.” Het was de vijfde keer dat KPMG de Lentemarathon organiseerde.  Volgende keer is dat op zondag 16 maart. Bekijk hieronder de uitslagen van de snelste mannen en vrouwen van de KPMG Lentemarathon:

Mannen

  1. Aleksandr Tsaplin – 2:31:48
  2. Guus Reurink – 2:34:59
  3. Rick Salome – 2:39:40

Vrouwen

  1. Eleonora Olsmats – 3:06:48
  2. Eva de Jong – 3:09:28
  3. Susanne van den Broek – 3:10:00 Foto’s: R. van Waning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.