In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven in Schouwburg & Cinema Amstelveen. Een bomvol programma vol theater, film én het Prentenboekjesfestival.

Het programma
De vakantie start op zaterdag 25 februari met Robin Hood de musical (8+) door het Nationaal Jeugd Musical Theater. Op zondag 26 februari is de familiemusical Kikker is verliefd (3+) te zien. De musical is gebaseerd op de boekjes van Max Velthuijs en natuurlijk neemt Kikker al zijn vriendjes me. Op vrijdag 3 maart brengt ISH Dance Collective (8+) voetbal naar het theater in de spectaculaire voorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen vanaf het podium met ongekende baltrucs. De vakantie wordt afgesloten op zaterdag 4 maart met de familiemusical JungleBoek (6+) van Theater Terra en op zondag 5 maart met het Prentenboekjesfestival met voorstellingen van Gonnie en Gijsje (2 t/m 5 jr) en Boer Boris (4+).

Igone de Jongh

In Cinema Amstelveen draaien de hele week jeugdfilms. Van De Gelaarsde Kat tot Asterix en Obelix en Fien & Teun gaan kamperen.

Ballerina Igone de Jongh is er woensdag 1 maart om 20.00 uur. Zij is als de meest bejubelde prima ballerina van ons land een grote inspiratiebron voor dansliefhebbers en choreografen wereldwijd.

Na bijna 25 jaar nam ze afscheid van het Nationale Ballet. In de schouwburg aan het Stadsplein danst zij haar eigen voorstelling Zin in liefde. Voor de voorstelling liet Igone de Jongh zich inspireren door het fenomeen ‘diva’. Diva’s als Judy Garland, Édith Piaf, Maria Callas en Whitney Houston. Door de ogen van de diva kijkt men in de voorstelling terug op een leven vol uitersten. Naar optredens die betoveren. Maar ook naar de offers: de totale overgave aan haar talent, haar misstappen en dramatische liefdes. Het zijn de thema’s die onlosmakelijk verbonden lijken aan het fenomeen diva. Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.