Op zaterdagavond 25 februari begint om 20:00 uur in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A een uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Kaarten kosten € 27,50 en zijn te verkrijgen via de website van de Kruiskerk (www.kruiskerk-amstelveen.nl).

Bachs Johannes Passion staat in onze tijd enigszins in de schaduw van zijn Matthäus Passion, het grote lijdensoratorium. De Johannes Passion duurt ‘slechts’ twee uur, de Bijbelse teksten zijn andere, maar de muziek is minstens even goed: indringend, ontroerend, heftig, soms bloedstollend, soms teder en liefdevol.

Menigten

Er zijn felle dramatische turbae (‘schreeuwende’ menigten), er zijn de koralen met het geloofscommentaar van de Lutherse kerk, er zijn introverte en beschouwende aria’s over de impact van de gebeurtenissen op ons, verwarde gelovigen, en er is het verhaal uit het Johannes-evangelie.

Bach Ensemble Amsterdam

De uitvoering gebeurt door het koor en orkest van Het Bach Ensemble Amsterdam met medewerking van vocale solisten. Het geheel staat onder leiding van de eigen dirigent, Paulien Kostense. Zij allen staan garant voor een uitvoering op hoog niveau. Het zal ons helpen om de tijd van inkeer en reflectie in te gaan, die de Passietijd traditioneel is als voorbereiding op de Paastijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.