Er zijn volgende week twee premières in de schourburg aan het Stadsplein. Op zondag 5 november (15.00 uur) staan de actrices Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker samen op het toneel als ‘zusjes’. Barrie Stevens gaat op maandag 6 november in première met de sterk biografische voorstelling Dood aan zee’.

Behalve Barrie Stevens treedt ook Luuk Haaze daarin op. Het is een intiem, ontroerend en taboedoorbrekende voorstelling, waarin Stevens en Haaze een ode brengen aan de liefde, de dood en de zee.

Fokker Blankers Tol

Het toneelstuk is geïnspireerd op de roman ‘Dood in Venetië’ en het leven van Barrie Stevens met zijn partner en grote liefde Leen Jongewaard (o.a. bekend van de televisieserie Ja zuster, nee zuster).

De drie formidabele actrices Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker zorgen voor een avond acteursgeweld vol ontroering en hilariteit. In de voorstelling ‘Fokker Blankers Tol treffen drie zussen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Ze verstoppen zich even voor de wereld om op adem te komen. Maar wanneer de zussen samen herinneringen ophalen, blijken er nog best wel wat oude koeien in de sloot en lijken in de kast te liggen. Er is overigens een voorpremière gepland op zaterdag 4 november.

Concert Cuby’s Blues
Op zaterdag 11 november brengt Erwin Java met zijn band (foto), inclusief blazers, een ode aan Harry Muskee en diens band Cuby & The Blizzards. De gitarist was zelf onderdeel van deze band, waarmee hij van 1986 tot 2011 langs de Nederlandse theaters toerde. ‘Cuby’s Blues is een charmante trip down memory lane die de vlam met voldoende vuur brandend houdt’ (Dagblad van het Noorden). Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.