Twaalf jonge padvinders, scouts genaamd, uit Amstelveen gaan deze zomer (1 tot en met 12 augustus) naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Uit Amstelveen komen elf jeugddeelnemers en een vrijwilliger. Zij behoren tot de scoutinggroepen Kantankye, Hedera, Keizer Karel groep en Admiralengroep.

In totaal gaan er uit de provincie Noord-Holland 127, Volgens de organisatoren voor ‘voor avontuur van hun leven’. Uit heel Nederland gaan tweeduizend scouts er heen.

Jeugddeelnemers

In Zuid-Korea komen er 50.000 uit 150 landen. De 1250 jeugddeelnemers vormen samen met 700 vrijwilligers e Nederlandse delegatie. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 jonge scouts en 4 begeleidende stafleden.

Kennismaking

In het komende jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Zuid-Korea ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat ze als hechte vriendengroep op reis gaan.

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2023 organiseert Zuid-Korea die dus. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.