De DenkersClub Elsrijk, onderdeel van Stadsdorp Elsrijk, houdt donderdag 26 januari (20.00 uur) een openbare lezing door Tom Kroon. Er is ook ruimte voor gesprek over de situatie na afloop over de klimaatcrisis, achtergronden en oplossingen. De lezing wordt gehouden in Huize Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 140.

De komende decennia zal de klimaatverandering zeker doorzetten, is de redenering van de organisatoren. “De uitstoot van broeikasgassen neemt nog steeds toe en de gemiddelde temperatuur zal dus verder stijgen. Met alle ingrijpende gevolgen van dien.”

Ecologie

De historische ecologie houdt zich onder meer bezig met de vraag wat de rol van mensen is op hun natuurlijke leefomgeving. “Ontzien zij deze of buiten ze haar uit? Speelt de aard van de mens daarbij een speciale rol naast misschien levensbeschouwelijke opvattingen?” vraagt Tom Kroon zich af.

Cultuurkring

Daarbij komen met name ontwikkelingen aan bod die zich in onze westerse cultuurkring hebben voorgedaan. Kroon zal wijzen op wetenschappelijke ontdekkingen, die de weg vrijmaakten voor ingrijpende technologische vernieuwingen. Ook zal hij laten zien hoe veranderingen in de moraal tot andere opvattingen over goed samenleven leidden. Met een verwijzing naar de rol van het christendom en een omschrijving van de mens als vorm van leven, rondt hij zijn verhaal af. Ten slotte geeft hij aan in welke richtingen dus moet worden gezocht naar oplossingen om de klimaatcrisis af te wenden. De lezing zal verlevendigd worden door middel van een PowerPointpresentatie. Vooraf is er koffie en thee, na afloop een hapje en een drankje. Toegang €5 (alleen contant)

Wel graag aanmelden bij denkersclubelsrijk@ziggo.nl met: ‘ik kom 26 januari’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.