Bewoners van Bankras-Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord kunnen van maandag 1 maart af online via denkmee.amstelveen.nl hun ideeën over een groener Amstelveen indienen. Dat is dan de tweede ronde vab de gemeentelijke campagne ‘Groen moet je doen!’.

De eerste groene ideeën van de vorige ronde zijn volgens de gemeente in uitvoering. Die suggesties hielden onder meer bloembollen en bloemrijke borders in Groenelaan en een groene ontmoetingstuin aan de Kastanjelaan in. Er volgen nog twee ronden.

Verfraaien

De bedoeling van de campagne is dat inwoners suggesties indienen om de stad met meer groen te verfraaien en de beleving ervan te vergroten. Het gaat daarbij om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin of een bloemenzee in plaats van een oud plantsoentje, zegt de gemeente. Die selecteert de ideeën op basis van financiële haalbaarheid, uitvoerbaarheid en het verhogen van de groenbeleving in de buurt.

Van maandag 1 tot en met zondag 28 maart kunnen bewoners van de in de tweede ronde vallende wijken hun suggesties kwijt. De gemeente selecteert vervolgens ideeën voor een ronde langs locaties met de indieners. Groenadviseurs vertellen dan of en hoe zij de ideeën kunnen vervullen. In mei en september zijn de overige wijken aan de beurt. Ideeën indienen en stemmen kan nu ook al voor die wijken. maar die worden pas later beoordeeld.

Tegels eruit

De gemeente werkt ideeën van de eerste groenronde nu uit. Aan de William Boothlaan zijn bloembollen geplant in de grasstroken. Binnenkort maken tegels op de hoek van de William Boothlaan en de Dr. A. Ariënsstraat plaats voor bloemrijke borders met vaste planten die goed zijn voor insecten en vlinders.

In overleg met bewoners en VVE van de flat aan de Kastanjelaan gaat de gemeente de ‘Oakpark’ tuin omtoveren tot groene ontmoetingstuin met bloemen die het hele jaar kleur geven. Voor het stenige Veenendaalplein ligt een ontwerp op tafel waar tegels worden ingeruild voor meer groen. De gemeente neemt dit ontwerp mee in een groter reconstructieplan van dit woongebied. Een participatietraject met buurtbewoners start dit voorjaar.

Foto: bloembollen komen aan William Boothlaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.