Dat contactberoepen en winkels op woensdag 3 maart weer open mogen, is natuurlijk een landelijke nieuwe maatregel, maar de gemeente meldt dat die ook voor Amstelveen geldt.

Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en massagesalons kunnen dan hun deuren weer openen, net als winkels, op afspraak. De verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels. Amstelveen heeft ruime openingstijden voor winkels en contactberoepen.

Lokaal shoppen

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) zegt blij te zijn voor de ondernemers.  “Uit gesprekken met hen en brancheorganisaties weet ik dat het water aan de lippen staat. Dus shop lokaal, nu het weer kan.”

Winkelen op afspraak
Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen er maximaal twee klanten tegelijk zijn. Klanten moeten minimaal 10 minuten in de winkel zijn en maximaal zes per uur. Dus dat is knudde voor grote tuincentra, zoals de tv al meldde.

Wie als consument van de versoepeling gebruik wil maken, moet zich vier uur voor een bezoek aanmelden en thuis blijven bij klachten. Winkeliers en klanten moeten een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden.

De meeste contactberoepen – zoals kappers, rijinstructeurs  en masseurs – mogen op 3 maart weer starten. Er gelden wel regels voor een afspraak: Klanten van contactberoepen moeten vooraf reserveren en medewerkers moeten controleren op coronaklachten. Er zijn ook weer praktijkexamens mogelijk. Sekswerkers mogen nog niet starten.

Openingstijden

Behalve de landelijke maatregelen ten aanzien van de avondklok (21.00 uur binnen zijn) tot in elk geval 15 maart zijn de openingstijden vrij, behalve als men naast de uitoefening van het beroep op de locatie ook artikelen verkoopt. Dan valt men onder de winkelsluitingsverordening Amstelveen. Men mag van 6.00 tot 22.00 uur open zijn (tot 15 maart avondklok). Volgens de gemeente geeft dat lucht om achterstanden bij de bijvoorbeeld de kappers weer in te lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.