“Als het meezit kunnen inwoners in Amstelveen binnenkort opzoeken wat het warmteverlies van hun dak is”, meldt de gemeente. Er vliegt zaterdagavond namelijk een vliegtuig met thermisch-infraroodcamera over de gemeente Amstelveen om het warmteverlies op te sporen. Helemaal zeker is dat niet, want het moet voldoende koud en helder zijn om (thermische) foto’s te maken.

Daarover geeft de luchtverkeersleiding zaterdagmiddag definitief uitsluitsel. Over twee maanden kunnen inwoners het warmteverlies van het dak dan online opvragen.

Verwarming aan 

De verwachting is nu dat er tussen 20.00 en 23.00 uur gevlogen zal worden, maar het exacte tijdstip van de vlucht wordt een paar uur van tevoren bekend gemaakt. De gemeente informeert inwoners zaterdag via Twitter. In dit bericht wordt gevraagd om die avond de verwarming aan te zetten. Zo kunnen inwoners nog beter zien of en hoeveel warmteverlies er bij het dak optreedt.

Verloren energie

Volgens duurzaamheidswethouder Floor Gordon gaat veel energie en daarmee geld verloren door slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden. “Naar schatting dertig procent van de warmte verdwijnt via het dak. En dat terwijl daken het meest eenvoudig en het minst kostbaar zijn om te isoleren. Met behulp van deze scan kunnen inwoners gericht energiebesparende maatregelen nemen.”

Omdat het vliegtuigje zaterdag een enigszins ronkend geluid maakt, kunnen inwoners te maken krijgen met enige geluidsoverlast, waarschuwt de gemeente.

Foto: thermische foto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.