Er is een nieuwe kinderburgemeester. Woensdag (12 juli) werd Milanka – achternaam geeft de gemeente om een of andere reden niet – op het raadhuis als zodanig gekozen voor het schooljaar 2023-2024.

Zij is 11 jaar en gaat naar groep 8 van basisschool de Zwaluw in Nes aan de Amstel en werd gekozen uit een groep van twintig kinderen. Degenen die geen kinderburgemeester werden, vormen de kinderraad.

Jury

De nieuwe kinderburgemeester wil graag dat er minder gepest wordt, o.a. op scholen, en dat kinderen avontuurlijker buiten kunnen spelen. De keuze werd gedaan door een jury die bestond uit wethouder Frank Berkhout van onderwijs en jeugd (voorzitter), kinderburgemeester Lode Besseling, burgerraadslid Dianne Hoefakker (ChristenUnie) en redacteur Marloes Smit van de Amstelkidskrant.

Goede ideeën

Volgens Frank Berkhout won Milanka dloor haar openheid en spontaneïteit. “Ze kon haar ideeën goed uitleggen en had veel zin om kinderen te vertegenwoordigen en op pad te gaan. Die eigenschappen kan ze goed gebruiken in haar rol als kinderburgemeester.” Overigens gaven alle kinderen weer heel goede presentaties, vol goede ideeën, zegt hij. De nieuwe kinderburgemeester word aanstaande woensdag geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Dan krijgt zij ook haar keten omgehangen en legt zij een belofte af.

 Op pad 

De kinderburgemeester is voorzitter van de kinderraad die dit jaar uit 20 kinderen bestaat en een ‘raadslid’ van bijna elke basisschool in Amstelveen omvat. Milanda gaat ook met de burgemeester en wethouders mee naar officiële gelegenheden en (kinderlijke) evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas.  in Tijdens de dodenherdenking op 4 mei draagt zij een gedicht voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.