Actief voor Amstelveen (AVA) in de gemeenteraad vindt het onacceptabel dat in sociale huurwoningen schimmel- en vochtproblemen niet goed worden opgelost worden, waardoor zij kunnen zorgen voor een ongezond leefklimaat. De partij vindt ook dat de problemen te laat zijn geconstateerd.

Over klachten van huurders heeft de lokale politieke partij met Eigen Haard gesproken. Daarbij kwam ook de communicatie tussen huurders en de corporatie ter sprake. Evenals aan de wethouder toen het ging om prestatieafspraken beloofde de corporatie de klachten in de toekomst sneller verhelpen.

Grondwater

De klachten die AVA ontving kwamen uit Amstelveen en omliggende gemeenten, waar Eigen Haard woningen beheert. De corporatie vindt zelf ook dat de aanpak beter kan, zegt AVA. ‘Bijvoorbeeld door herhaalde klachten te clusteren en zorgen voor een goede dossieropbouw. Op die manier komen structurele problemen met bepaalde woningen aan het licht.’

Volgens de partij heeft Eigen Haard ook toegezegd dat ze eerder de juiste mensen op pad stuurt om de situatie goed te kunnen beoordelen. Daarnaast gaat de corporatie in gesprek met de gemeente over de grondwaterproblematiek, die in sommige gevallen voor problemen zorgt.

Clusteren

Volgens AVA heeft Eigen Haard gezegd dat al een begin is gemaakt om klachten en reparatieverzoeken per adres te gaan clusteren. Indienen van klachten moet rechtstreeks bij Eigen Haard gebeuren. Door dossieropbouw, fysieke constateringen en een betere communicatie met bewoners kan de  corporatie de excessen in de toekomst vermijden

Actief voor Amstelveen zegt wel blij te zijn met de verbeterslag, maar vindt wel dat de problemen te laat zijn geconstateerd. “Bewoners hebben soms  jarenlang in een ongezonde woning gewoond’, zegt de partij. Gonnie van Rietschoten van AVA houdt haar mailbox geopend voor huurders die geen of onvoldoende gehoor vinden bij de corporatie: g.van.rietschoten@amstelveen.nl 

1 REACTIE

  1. Overigens niet alleen in de soc woningbouw, maar ook bij andere woningen. Er zijn in Amstelveen hele wijken waar dit probleem speelt, waar je als bewoner pas achterkomt als je er enige tijd zit. Ook een hypocriet dat EH nu zegt dat zij aan dossier opbouw , fysieke constateringen enz. nu zal doen. Ze weten al decennia lang dat dit probleem speelt evenals de gemeente. Maar ja, ik ben benieuwd of deze beloftes nu echt helpen. Ook wordt het eens tijd dat diverse politieke partijen op dit punt hun krachten gaan bundelen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat de SP landelijk al veel aandacht voor dit punt heeft gevraagd, want EH is heus niet de enige woningbouwcoöperatie waar dit probleem speelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.