Er zijn nu rond de 700 ondertekenaars van de petitie tegen 77 bomen aan de Bovenkerkerweg, die wordt verbreed in verband met het Nationaal Tenniscentrum (NTC). GroenLinks wil en komende woensdag vragen over stellen of een motie indienen.

Eerder sprak initiatienemer Canon de Bruin in tijdens een zogeheten ‘raadsgesprek’.

Opslag

De gemeenteraad behandelt woensdag de Perspectiefnota, waardoor de contouren van de begroting voor volgend jaar en daarmee de koers van het beleid duidelijk worden. “Het aantal bomen waar de gemeenteraad dan ook over beslist is veranderd en omhoog aangepast, het gaat om 77 exemplaren”, zegt De Bruin. Daarmee werd ook de CO2-opslag en -opname door de bomen hoger. De totale opslag is nu volgens Wageningen Universiteit & Research ruim 511 ton en de opname door 77 bomen jaarlijks 7040 kilo, want de gemiddelde opname per boom per dag is royaal 19 kilo.

Beton
Het huidige gewicht van de bomen is 511.316 kg. “Even zwaar is als dezelfde hoeveelheid beton”, zegt De Bruin. “Je hebt veel grotere hoeveelheden kooldioxide nodig om hetzelfde gewicht qua beton te evenaren.” Volgens hem verdwijnt een enorme hoeveelheid CO2 bij kap via verbranding in de atmosfeer. “De mensen krijgen er uiteindelijk last van.”
De kooldioxide die nu is vastgelegd in deze ‘gemeente bomen’ komt volgens hem overeen met de uitstoot van 152 gemiddelde benzine personenauto’s die in een jaar 15.000 km rijden.

Er staat sinds een paar dagen een nieuwe petitie online met argumenten voor het behoud van de 77 bomen. Die staat op deze link:

https://www.petities.com/behoud_de_77_mooie_bomen_langs_de_bovenkerkerweg

5 REACTIES

  1. Johan Bos schrijft:
    “Het huidige gewicht van de bomen is 511.316 kg. “Even zwaar is als dezelfde hoeveelheid beton”, zegt De Bruin.”

    Dit soort kromme zinnen maakt AmstelveenBlog helaas vaak onleesbaar en (in dit geval) ook onbegrijpelijk.

    PS
    Ben benieuwd of Johan deze reactie ook gaat verwijderen, waarmee de censuurscore vandaag op drie zou komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.