Accordeonorkest ‘Made in Amstelveen’ heeft de eerste prijs behaald op het NOVAM Orkesten Festival 2019 in Ede. Het orkest bestond uit het accordeonorkest MDA 1 van  de muziekschool, accordeonvereniging AE 2000 uit Hoofddorp en een gastspeler.

Een jaar geleden besloten zij om samen te gaan werken en als één orkest en te gaan deelnemen in Innsbruck aan het World Music Festival 2019. Samen vormen zij een 25 koppig accordeon orkest en deed in de hoogste categorie mee. Er zijn twee werken uitgezocht: Brandenburgs concert No.3 van J.S. Bach, en een modern werk, Orawa van W. Kilar. Om optimaal goed voorbereid te zijn stonden er 2 concerten gepland voordat ze afreizen naar Innsbruck.

Meetpunt

Zondag 14 april was het eerste “meetpunt”, namelijk het orkesten festival in Ede van de Nederlandse organisatie, waar het dus de eerste prijs pakte. Zaterdag 18 mei (15 uur) geeft het orkest een concert in het Haarlemmermeerlyceum, Nieuwe Molenaarslaan 20 in Hoofddorp. Daar treden ook andere Nederlandse deelnemers in Innsbruck op, zoals Kwintetto, Kwintissimo, Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest, het RAC Ensemble Bennekom, en het Tinto quintet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.