Amstelveen mag dan bekend staan als internationale samenleving en er een economie op nahouden, maar de vraag is of de expats die hier komen alleen maar een zegen zijn of zorgen voor druk op de woningmarkt. Zulke vragen komen aan de orde op de lezing- en discussieavond van de SP op de Dag van de Arbeid, 1 mei (20.00 uur), in de Meent aan Orion.

Henk Overbeek

De lezing wordt gehouden door Henk Overbeek, emeritus-hoogleraar en senator voor de SP. De zaal kan vervolgens met elkaar in discussie gaan over het thema Internationalisering van de Economie. Want wat betekent die nou voor Amstelveen? De discussie houdt verband met de Europese verkiezingen.

Discussie

Amstelveen staat bekend om een open en internationaal georiënteerde economie. In Amstelveen en in Nederland is daarover veel discussie. Europa is voor veel mensen een ver van mijn bed show, maar heeft ook lokaal invloed. “We kunnen er niet om heen, bedrijven zijn veel internationaler georganiseerd en wetgeving is al lang niet meer alleen nationaal vastgesteld”, zegt de SP, die zowel de voor- als nadelen daarvan ziet.

Henk Overbeek was tot 2015 hoogleraar internationale betrekkingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarvoor deed hij als wetenschapper onderzoek naar onder meer internationale regels voor behoorlijk ondernemingsbestuur en naar internationale economische vraagstukken.

Foto De Meent: amstelveenweb.com

 

 

5 REACTIES

  1. Het blijft tobben met die regressieve communisten van de SP. Maar nog even en ze zijn verdwenen. Net zoals hun grote roerganger Mao deed met ongelovigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.