Fietspaden in het Amsterdamse Bos is slecht. Dat vindt het CDA in de gemeenteraad, dat daarover schriftelijke vragen stelt aan B&W. Het bos ligt op Amstelveens grondgebied, zodat de gemeente publiekrechtelijk verantwoordelijk is (bijvoorbeeld als het gaat om vergunningen), maar het beheer en eigendom van het Bos is een hoofdstedelijke aangelegenheid en ondergebracht bij de aparte Amsterdamse gemeentelijke organisatie Het Amsterdamse Bos.

Het gaat fractievoorzitter Pier Rienks van het CDA vooral om de ingang van het Bloesempark. “De situatie daarvan is ontoelaatbaar”, zegt hij. “Maar het fietspad daarheen is niet het enige pad in slechte staat, wel het meest gebruikte.” Volgens  hem moet het als eerste snel worden hersteld. Rienks constateerde dat het smalle fietspad over een lengte van zo’n 150 meter aan beide zijden weggezakt, waardoor alleen nog een berijdbaar middengedeelte overblijft van nog geen meter breed.

Gevaarlijk

“Dat leidt tot gevaarlijke situaties”, vindt hij. “De situatie wordt nog verergerd doordat ook wandelaars en andere weggebruikers veelvuldig van dit smalle pad gebruik moeten maken. Voor minder-validen zijn veel paden al helemaal onbegaan geworden.”

Spoedig herstel van het pad is volgens het CDA noodzakelijk, vooral ook omdat het pad voor veel Amstelveners een aantrekkelijke doorgaande route is naar werk of school. Rienks vraagt het college of de slechte toestand van het pad recentelijk is besproken tijdens het reguliere overleg met de gemeente Amsterdam, de eigenaar van het bos.

Wanneer?

Ook vraagt het CDA aan het college om bij de gemeente Amsterdam (alsnog) aan te dringen op spoedige reparatie van de meeste slechte weggedeelten van dit fietspad. “Kan het college een indicatie geven wanneer geheel of gedeeltelijke renovatie van het fietspad is gepland?”, wil Rienks weten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.