Jazz-zangeres Hanny Veenstra treedt donderdag 28 september (19.30 uur) op in het Alzheimercafé in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155. Zij lijdt aan dementie maar zingt nog met succes.

Zij is haar hele leven lang al jazz-zangeres. Toen zij te kampen kreeg met dementie veranderde haar leven en ook dat van haar man Ruud ingrijpend.

Muziek in café

Toch bleef zij gewoon zingen en optreden en dat gaat haar tot op de dag van vandaag goed af. Zoals tijdens de inloop (van 19.00 uur af) en de pauze van dit ‘muzikale’ Alzheimercafé zal blijken.

Gespreksleider Jos Heeremans spreekt met dit bijzondere echtpaar over hoe ze met deze veranderingen in hun leven hebben leren omgaan. Daarbij komen vragen aan de orde als: Hoe voelde de periode voor de diagnose? En als je dan uiteindelijk de diagnose dementie krijgt, wat betekende dit voor hen? Hoe reageerde de omgeving hierop en begreep die omgeving wel de zwaarte en betekenis van de ziekte? Hoe beïnvloedt de dementie nu hun leven, hun sociale contacten en bezigheden? Hoe ging Hanny er mee om steeds meer uit handen te moet geven en Ruud om de rol van mantelzorger op zich te nemen? En hoe maken ze er samen het ‘beste’ van?

Emoties

Het gesprek met Hanny en Ruud Veenstra zal herkenbaar zijn en wellicht ook veel ervaringen en emoties oproepen. Uiteraard is er tijdens de Alzheimercafé altijd ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen. Op 28 september staat in elk geval de koffie of thee klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.