Donderdag heeft de burgemeester een woning laten sluiten aan de Laan van de Helende Meesters voor een periode van drie maanden. In het pand is, in strijd met de Opiumwet, een hennepplantage met een flink aantal planten aangetroffen.

De politie constateerde dat de woning werd gebruikt voor hennepteelt. De woning werd niet bewoond en was – met illegaal afgetapte energie – volledig ingericht voor het kweken van hennep. Het pand onmiddellijk ontruimd door de politie en vervolgens besloot de burgemeester het pand per direct te sluiten.

Brandgevaar

“Hennepteelt is niet goed voor de veiligheid in de wijken”, zegt burgemeester Tjapko Poppens. “Denk bijvoorbeeld eens aan brandgevaar. Met de sluiting van drie maanden willen wij drugsoverlast tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.