Zanger en songwriter Tim Akkerman is donderdag (1 juli. 20.00 uur) de hoofdgast tijdens Behind the Music in P60 in Amstelveen. Daarin blikt host en interviewer Martin Kuiper met Akkerman terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en interviews met intimi hem.

 

Zoals gitarist Spike, zijn ouders Susan en Akkie, bandlid Stef de Hond en boeker Jean-Paul Karting. Ook zal Akkerman enkele nummers live spelen. Hij boekte successen met de Haagse rock-formatie Di-rect en timmert de laatste jaren solo aan de weg met Tim Akkerman & The Ivy League.

 

Den Haag

Akkerman (1980) werd geboren in Den Haag en woonde in zijn tienerjaren apart van zijn ouders en zijn broer omdat ‘dat beter was voor iedereen’. Toen drummer Jamie Westland hem in 1999 benaderde voor Di-rect, ging het hard. De band groeide uit tot een tienersensatie en scoorde grote hits. In 2009 besloot Di-rect te verlaten om solo verder te gaan. “Ik wilde muzikaal wat anders en voelde echt dat het tijd was uit Di-rect te stappen”, zegt Akkerman.

Beste Zangers

Met het album Anno (2011) liet hij zijn singer/songwriter kant zien om op The Journey (2014) weer meer een voller geluid te omarmen. Maar de zalen liepen niet echt vol en ook zijn huwelijk bevond zich in zwaar weer. “Dat was een moeilijke periode. Ik moest mezelf echt weer vinden”, blikt Akkerman terug. Een oude muzikale held gaf hem uiteindelijk weer de juiste energie. Met Tim Akkerman Sings The Boss, een eerbetoon aan Bruce Springsteen, liet Akkerman zien waar hij muzikaal zijn inspiratie vandaan haalt. Deelname aan de Beste Zangers volgde en met het album Lions Don’t Cry (2019), opgenomen met zijn begeleidingsband The Ivy League, keertde Akkerman definitief terug in de spotlights. “De Beste Zangers was mooi om te doen!”

Interviews

Voor de Behind the Music avonden interviewt Kuiper een aantal belangrijke personen uit het leven van de hoofdgast. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond. Akkerman kijkt ernaar uit. “Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over mijn muziek en de reis die ik heb afgelegd.”

In eerdere edities in Hedon in Zwolle, Paard in Den Haag en 013 in Tilburg waren onder andere Rinus Gerritsen van Golden Earring, Typhoon, Ernst Jansz, Torre Florim van De Staat, Rico, Sticks, Spike en Kovacs te gast.

Tickets: €14,50 (ex servicekosten), avondkassa € 17,50. Beschikbaar via: www.p60.nl/01-07-2021/behind-the-music-tim-akkerman 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.