Hoewel Amstelveen volgens D66 een rijk cultureel aanbod heeft, waarin de gemeente veel investeert, kunnen de inwoners dat vaak niet bereiken omdat het geen openbaar vervoer (OV) naar de betreffende instellingen is. Dat constateerde raadslid Anne-Mieke van der Vet (foto) woensdag in de raadscommissie Burgers en Samenleving. Als voorbeeld noemde zij het Bostheater, dat senioren moeilijk kunnen bereiken.

En Platform C is volgens haar voor schoolklassen moeilijk bereikbaar, omdat kinderen er niet tijdens schooltijd er niet zelfstandig heen kunnen. Cultuurwethouder Herbert Raat zegde een onderzoek naar een speciale ‘cultuurbus’ toe.

Triviaal

OV voor senioren met een minimuminkomen is gratis in Amstelveen, maar er komt geen OV in het Amsterdamse Bos, zei ze. De investering van twintig euro per leerling b cultuur, komt volgens haar niet goed terecht, omdat een bus huren naar het Stadsplein al veertien euro per kind kost en er dus maar zes euro over is voor cultuureducatie. “Als je zoveel investeert in cultuur is het zonde dat een triviaal maar essentieel probleem als vervoer ‘De stad als platform’ voor bepaalde groepen onbereikbaar is.”

Amsterdam

Zij vindt dat Amsterdam het beter doet. Daar zijn namelijk de cultuurbus en -boot, een Museumpleinbus en een Rijksmuseumbus. En zij haalde er ook de provincie Zeeland bij, die een gratis cultuurbus laat rijden.

Van der Vet: “In  de toekomst gaan we hopelijk  naar een rijke schooldag voor alle leerlingen, inclusief sport, kunst en  cultuur. Als we nu ervaringen opdoen met (schoon) busvervoer kunnen we die inzichten straks misschien ook gebruiken voor een ‘natte’ gymles in het zwembad of een natuurexcursie.”

1 REACTIE

  1. En wederom moet het wiel worden uitgevonden. In Amsterdam worden gewoon bussen gebruikt van het GVB of toerbussen die enkel in de spits rijden. Dus alles wat die busmaatschappijen buiten die uren binnenhalen is meegenomen. Ik denk dat Raat gewoon eens met Amsterdam moet praten en dat amstelveen zich bij Amsterdam moet aansluiten op dit vlak. Kwantiteitskortingen zijn altijd aantrekkelijk voor alle partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.