In een reclameshow voor het boek kreeg wethouder Floor Gordon vrijdag het eerste exemplaar uitgereikt van ‘Vind samen met je beren jouw weg in het werk’ door de schrijfster ervan, Doris Falkenstein. Zij is eigenares van het nu twintig jaar bestaande Amstelveense bureau Falkstone, in coaching, training en andere hedendaagse (semi-psychologische) activiteiten op het gebied van loopbaanadvies.

De show werd gehouden in de schouwburg, op het podium kwamen – behoudens haar partner – alleen vrouwen aan het woord, die onverminderd haar 80 pagina’s omvattende boek aanprezen. Het is geïllustreerd door Monique Beukelman en zet de door de schrijfster ontwikkelde methode ‘3 P Kracht’® uiteen.

Eigen hand

Die methode slaat dan op Persoon, Profileren en een Prachtbaan vinden. Ondertitel van het boek: ‘Hoe je met zelfinzicht krachtig het heft in eigen hand neemt.’ Dat kan men dus leren door het boek te lezen en (vooral) door het bureau in te schakelen voor gesprekken, training en wat dies meer zij. In die zin is het boek ook weer reclame voor haar bedrijf.

Vreemd is dat niet want marketing is haar achtergrond. Vijftien jaar werkte zij in diverse functies in die branche tot de haar eigen bedrijf begon. In de show werd zij omschreven als een ambitieuze, gedreven  vrouw en ‘alles weet over personeel’. Maar behalve met de ‘hoog opgeleiden’ houdt haar bedrijf zich ook bezig met degenen die hun studie nog moeten kiezen.

Moeilijk

Gordon vond het wel leuk dat Falkenstein haar had gevraagd. Als wethouder Economie had zij gezien hoe bedrijven en werknemers het door de stress rond corona moeilijk hebben gehad, zei ze. “Bij jou zag ik iets dat mij raakte”, meldde zij aan de schijfster, die trouwens geregeld over het ‘proces’ praatte als zij de totstandkoming van haar boek bedoelde.

De wethouder, die zelf manager bij een IT-bedrijf was voordat zij tot haar werkring kwam, zei het belangrijk te vinden dat mensen op hun goede plek werken en leven. “Ik vind het een eer dit boek in ontvangst te mogen nemen”, zei ze. Daarna betraden vriendinnen en de twee dochters van Falkenstein het podium, die allemaal propaganda ervoor maakten.

‘Bedankt lieve ouders’

Behalve uit enkele muzikale intermezzo’s van singer-songwriter Mirjam van Dam bestond het programma onder meer uit het voorlezen uit het boek door Falkenstein zelf. Een persoonlijke visie waarin dankbaarheid aan haar ouders – een Joods echtpaar dat de holocaust overleefde – overheerste. Maar ja, vader Abraham zong ook eens ‘bedankt lieve ouders’. Daar bleef het ook in wat Falkenstein voorlas bij.  Maar haar boek gaat over het leren van beren (angsten en twijfels) op de weg, want als je aardig tegen ze bent, gaan die voor je werken. Het boek is een uitgave van Leessst van Susanna Florie (ook op het podium gehaald), die zich exclusief richt op coaches, wat Florie zelf ook is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.