Talloze Amstelveners maakten zaterdag de wijken schoon. Zij richtten zich tijdens de Opschoondag op het nog te vaak voorkomende zwerfvuil. Wethouder Frank Berkhout opende de Amstelveense editie van de World Cleanup Day bij ontmoetingscentrum De Meent aan Orion.

Daarna moest hij snel n aar de Poel, want ook het water schijnt niet overal aan zwerfvuil te ontkomen. De lokale Lions Club (‘we serve’) ging het bootjes te lijf.

Startschot

Amstelveen is trouwens niet de enige gemeente waar de World Cleanup Day wordt gehouden. Bij De Meent vertelde Berkhout dat op deze dag 50 miljoen mensen schoonmaken, in 180 landen. Maar niet alleen op het droge licht zwerfvuil, ook in het water, zei hij. “Daarom ga ik vandaag nog naar de Poel, waar ik het startschoot geef voor boten die er varen en het vuil opvissen.”

Geen startpistool

De Lions hadden aan de Poel trouwens bedacht dat een pistool niet het beste is voor het milieu. Berkhout moest het dus het startsein geven door een soort filmklapper doen. Het maakte wel lawaai, maar het milieu werd gespaard. Overigens wordt ook in de Poel, door het water zoveel mogelijk van vuil te ontdoen, het milieu gediend.

 

3 REACTIES

    • Ik vraag mij ook af hoeveel niet Nederlandstalige mensen er op afgekomen zijn.
      Ook leuk die milieuvriendelijke Klepper, maar om helemaal consequent te zijn had je ook geen buitenboordmotoren moeten gebruiken, maar roeispanen. 😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.