Naast de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA), komt er nu een die zich ‘Goed voor Amstelveen’ (GVA) noemt. Die laatste is de voorzetting van de Lijst Höcker, ontstaan doordat raadslid Jacqueline Höcker zich afsplitste van AVA en beide partijen met één zetel in de gemeenteraad bleven.

Höcker, lijsttrekker van GVA, maakte in een vorige raadsperiode deel uit van Burgerbelangen Amstelveen (bbA), de grootste lokale partij. Haar nieuwe Goed voor Amstelveen staat naar haar zeggen een ander concept voor dan de andere tien in de gemeenteraad.

Voorzitter

GVA vertaalt het duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties naar lokaal beleid, zegt Höcker. Het bestuur bestaat nu nog alleen uit voorzitter Gijsbert Goes, die overigens ook op de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen staat, maar er komt volgens haar binnenkort een secretaris bij.

Het bestuur zal in elk geval voorlopig bestaan uit twee personen. De kandidatenlijst die Höcker binnenkort presenteert uit acht. Daarop behalve haar zelf als lijsttrekker en de voorzitter van de partij ook het lid van de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN) D. Julio. Met vier anderen is zij nog in gesprek.

Klimaat

Het verkiezingsprogramma waarmee de nieuwe partij komt zal, naast duurzaamheid, ook een visie bevatten over bestaanszekerheid, wonen, klimaat, zorg en welzijn en dierenwelzijn. Overigens is de vraag welke van de nu elf fracties in de gemeenteraad die niet in haar programma noemt.

“Veel mensen ervaren nu onzekerheid over klimaat, werk, wonen en gezondheid”, zegt Höcker, volgens wie de ouderenzorg een “alle hens aan dek” mentaliteit nodig heeft. “Ouderen die alleen wonen en verstoken zijn van goede zorg tot verwaarlozing aan toe, hebben de politieke volksvertegenwoordigers hard nodig.”

Bouwen

Zij constateert verder, zoals iedereen, dat veel gezinnen en jong volwassenen een betaalbare woning zoeken. “Daar zijn alternatieve bouwmogelijkheden voor”, heeft ze uitgevonden. Volgens haar moet er lokaal goed worden geanticipeerd op klimaatverandering. “We lopen een grote kans op extreme wateroverlast. Daar is goede waterberging voor nodig.” Haar partij zegt verder dat het vertrouwen in de politiek moet worden hersteld via ‘betrouwbaarheid, empathie en daadkracht’. De zijn een ‘must’, vindt Goed voor Amstelveen, die – net als andere partijen – in elk geval in verkiezingstijd inwoners opzoekt in de wijken. Zij zegt dat de blijven doen en contacten met instellingen en ondernemers te houden.

Overigens nodigt zij nog wel mensen uit voor een gesprek als zij ‘politiek geïnteresseerd’ zij, lid wil worden of wil deelnemen aan een zogenoemde klankbordgroep. Binnenkort zullen informatiedagen worden georganiseerd. Zie ook: www.goedvooramstelveen.nl

5 COMMENTS

 1. Sja. Jacqueline Hocker stemde zelf ook voor de bouw van miljoenenvilla’s.
  Als het er op aankomt, stemmen de huidige raadsleden voor de coalitieplannen.
  Ook Jacqueline Hocker steunde sinds zij in 2018 in de gemeenteraad kwam nagenoeg alle coalitievoorstellen!

  Een motie om iets te doen aan huisjesmelkers, en het tegengaan van speculatie met wonignen, daar stemt mevrouw Hocker gewoon tegen in de laatste raadsvergadering!!
  Dus dit zijn echt allemaal loze woorden van Jacqueline hocker die zich in goed gezelschap vindt van partijen als Actief voor Amstelveen (AVA), CDA, D66, BBA, PvdA en uiteraard VVD.
  En maar propaganda maken!.

  Ze zegt op te komen voor ouderen, maar wat heeft ze dan concreet de afgeelopen jaren gedaan?
  Jacqueline Hocker is dus een afsplitsing van Actief voor Amstelveen waarbij Jacqueline Hocker met (meer) voorkeurstemmen in de raad kwam dan Michel Becker (oud-D66 en ex VVD) die in 2018 NIET verkozen was en met wie ze dus onenigheid kreeg of andersom. AVA was al een ‘wannabees’ partij met partijhoppers.

  Bijzondere ontwikkeling al valt me op dat ze niet heel bijzondere standpunten heeft en net alzale anderen als het er op aankomt meestemt met de coalitie, net zoals AVA waar ze van afkomt dus. Net als de 35 andere raadsleden dragen ze niet tot nauwelijks bij aan volksvertegenwoordiging.

 2. Ach, ik krijg eerder de indruk dat mevr. Höckner het wel goed bedoelt, maar het allemaal niet zo goed snapt. In tegenstelling tot de rasopportunist Michel Becker, die gewoon zijn kiezers keihard belazert . Van de laatste is te hopen dat deze bij de volgende verkiezingen zo snel mogelijk van het politieke toneel verdwijnt.

 3. Deze partij hanteert een ander ‘concept’. Een verrassende insteek moet ik zeggen, maar dat zegt de kiezer natuurlijk helemaal niets en is gewoon een manier om in beeld te komen bij het uitgebreide netwerk van mevrouw Höcker. Want al die gemeenplaatsen in het voorgenomen programma -waar iedereen zich wel in kan vinden- doen er natuurlijk helemaal niet toe. Sowieso leest geen hond die programma’s.

  Jammer vind ik wel dat dit inmiddels de vierde lokale partij is en dat zorgt alleen maar voor versplintering. Allemaal net geen zetel (op BBA na dan) en dan zeggen de grote partijen alstublieft dankuwel tegen de restzetels. Zoals de VVD er ook twee bij elkaar heeft gesprokkeld bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Way to go dames en heren lokale splinterpartijen en dan nog maar hopen dat er zich geen vijfde lokale partij aandient. De naam weet ik al: Nóg Beter Voor Amstelveen!

 4. De lokale splinters kunnen maar beter gaan samenwerken onder de naam ‘Samen Voor Amstelveen’. Daarvoor moeten zij het eens worden over de vraag wat goed is voor Amstelveen. Hoe dan ook: Alles is beter voor Amstelveen dan de VVD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.