De regionale Rabobank zoekt jonge mensen die tot de ledenjaar willen toetreden. Niet alleen is de raad, die uit maximaal dertig leden kan bestaan, tot ver onder dat aantal gedaald, maar er is vooral behoefte aan jongeren. Dat zei directeur Ugur Pekdemir zaterdag bij de uitreiking bij de uitreiking van 87 cheques aan culturele en maatschappelijke organisaties en projecten, via het programma Club Support. De bank gaf in totaal een ton weg.

Een dankwoord had Pekdemir in het sportcomplex van hockeyvereniging HIC aan Esplanade speciaal voor alle vrijwilligers bij de verenigingen. De goede doelen varieerden van het Amstelbad in Ouder-Amstel tot de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel en talrijke sportverenigingen. In totaal stemden 1600 leden.

Coöperatie

Het was druk in het daarvoor door HIC (trouwens met een kleine duizend euro een van de ontvangers) beschikbaar gestelde zaaltje, waar veel Amstelveense organisaties profiteerden van een bijdrage van honderden tot duizenden euro’s. De hoogte was afhankelijk van de stemming van de leden van de bank. Dat is het verschil met andere banken, legde Pekdemir uit. “Wij hebben als coöperatieve bank geen aandeelhouders, maar leden en geven van onze winst een deel terug aan de samenleving.” Onder meer via Club Support dus.

Rolstoeldansen

In heel het werkgebied van de Rabobank Amstel en Vecht, waarvan het hoofdkantoor in het Amstelveense Stadshart huist, werden bijdragen aan vertegenwoordigers van verengingen en projectengegeven. Onder die ontvangende vertegenwoordigers ook Corrie van Hugten van de stichting Rolstoeldansen Nederland. Maar zij zei dat ook een Amstelveense afdeling bestaat. Waarop Arie van Noord (76) antwoorde dat hij als ledenraadslid nog € 250 mag uitdelen en die aan de Amstelveense afdeling overmaakt. Hij ondersteunde trouwens de noodkreet van Pekdemir dat er dringend behoefte is aan jongeren in  de raad. Zelf neemt hij na vele jaren binnenkort afscheid, maar hij ziet graag een tsunami van jongeren, die volgens hem meer verstand hebben van het instrument cyber.

Fietsmaatjes

Topontvangers waren de stichting Amstelbad, in Ouder-Amstel, en een promotionele instelling voor de City of Wesopa. Zij kregen beide vijfduizend euro. Stichting Amstelblad gebruikt de bijdrage voor het realiseren van het verduurzamen van het zwembad en City of Wesopa voor het aanschaffen van nieuwe pc’s voor het optimaliseren van het netwerk.

Andere organisaties waren ook over de regio verdeeld, van Baambrugge tot Abcoude en van Muiden tot De Waver. Maar ook in Amstelveen namen de vertegenwoordigers symbolische cheques met daarop interessante bedragen on ontvangst. Zo kregen de Fietsmaatjes bijna 3750 euro. Een bestuurslid zei dat er nu al vijf driewielers zijn voor gehandicapten die samen met iemand anders een fietstocht willen maken. Vrienden van de Urbanuskerk Nes kregen ruim 2400 euro, RODA ’23 bijna twee mille en verder waren er bedragen van ver boven de duizend euro voor o.a. Kinderland, de Amstelveense Senioren Computerclub, hockeyvereniging Myra.Amstelveen Oranje, de voetbalclub Heemraad Amstelveen, het lokale harmonieorkest en de Radboudgroep. Bija duizend euro ging verder naar WRC, hockeyverenigingen HIC en MHC Amstelveen, slagwerkgroep Bovenkerk en wielervereniging De Amstel, alsmede de Amstel River Singers. En de Amstelveense Rugby Club kreeg 456,60, net als De Vliegende Hollander. Duikvereniging Nemo kreeg 227,57.

Overigens konden deelnemers een foto sturen van zichzelf in / bij een aan Club Support van de Rabobank gewijd busje. De beste daarvan maakte kans op nog eens € 250.

Pekdemir: “Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kunt leren, je  ontwikkelen en jezelf kunt zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Dit jaar gaven landelijk meer dan 30.000 clubs zich op, meer dan in 2020. In Regio Amstel en Vecht dus 87 verenigingen. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging. Er zijn in totaal 1601 stemmen uitgebracht.

Het totale overzicht is te bekijken op www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.