De Band of Friends speelt donderdag 21 februari (20.30 uur) weer in P60, met een eerbetoon aan de legendarische Ierse bluesmuzikant Rory Gallagher. Het drietal – bestaande uit Gerry McAvoy (basgitaar), Ted McKenna (drums) en de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel – viert de muziek van de bluesrockgitarist.

Band Of Friends is nu al bijna zeven jaar bij elkaar en houdt de muziek van de Rory Gallagher springlevend. Toen die Ierse gitarist-vocalist in 1995 overleed, liet hij een verzameling van tracks achter als herinnering van de onvergetelijke energieke concerten.

De muzikanten in de Band of Friends speelden jarenlang met hem samen. Zo speelde bassist Gerry McAvoy 20 jaar samen met Gallagher en was hij op elk van zijn albums vertegenwoordigd, drummer Ted McKenna speelde van ’77 tot ’81 met hem en zat in de tussentijd ook niet stil met werk voor Gary Moore, Teargas en Michael Schenker Band. Gitarist en vocalist Michael Scherpenzeel tenslotte groeide op met Gallagher’s muziek en werd door McAvoy zelf ‘the closest guitarist to Rory you will ever hear’ genoemd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.