Voorzitter Ben Jonker van het wijkplatform Bankras-Kostverloren, wil dat de gemeenteraad nog niet beslist over de gefaseerde invoering in Amstelveen Noord van betaald parkeren. Hij was overigens in het verleden fractievoorzitter van het CDA in de raad.

Ben Jonker

Volgens hem waren de wijkbewoners zeer teleurgesteld in de krant te moeten lezen dat de helft van Bankras-Kostverloren daaraan moet geloven. Jonker had in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) zich graag bij de ongeveer twintig insprekers gevoegd, maar kon er wegens ziekte niet zijn. In een brief deed hij de raad zijn speech alsnog toekomen.

Opschorting

B&W hebben niet zorgvuldig gehandeld en geen enkel respect voor de wijkbewoners getoond, vindt hij.  Jonker vraagt waarop die niet per brief zijn geïnformeerd, zoals wel in Randwijck gebeurde. “Ik ga geen discussie aan over de voor- en tegenargumenten voor de invoering van parkeervergunningen”, zegt hij. Maar hij vraagt wel de wijkbewoners, terwijl het voorstel inzake het betaald parkeren wordt opgeschort, alsnog een brief te sturen en een professionele consultatie in de wijk te houden (waarvan de uitkomst vervolgens zorgvuldig wordt behandeld). Pas daarna zou volgens het wijkplatform de gemeenteraad kunnen beslissen.

“Gelet op de impact voor het invoeren van parkeervergunningen verwacht de wijk Bankras-Kostverloren een zorgvuldige en respectvolle benadering door het College”, zegt Jonker.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.