Van 6 tot en met 24 december staat een Joris’ Kerstboom in de Bibliotheek aan het Stadsplein. Dat is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.In 183 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd hun dierbaren in het licht te zetten.

Kerstballen

Bij de kerstboom in de Bibliotheek staat een tafel met kerstballen. Die kunnen bezoekers vullen met een persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom.

Gesprek

De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot gesprekken bij de kerstboom, zegt de bibliotheek. In de Bibliotheek is op werkdagen in de periode van 10 december tot en met 21 december van 16.00 uur tot 17.00 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.