De gemeente kreeg € 518.167 van het rijk voor het stimuleren van woningeigenaren en huurders energiebesparende maatregelen te nemen. Dat gebeurt in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).  Energiebesparing zorgt voor reductie van de CO2 uitstoot en een verlaging van de energielasten, zegt de gemeente.

Subsidie

Met de subsidie belooft de gemeente verschillende projecten uit te rollen die woningeigenaren en huurders helpen bij het nemen van (kleine) energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld het aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie en LED-lampen. Ook zal de subsidie worden gebruikt voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen en isolatie. De RREW is een vervolg op de RRE-subsidie, die de gemeente afgelopen jaar kreeg.

Verduurzamen
Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) zegt blij te zijn met de subsidie. “We kunnen daardoor onze inwoners nog beter informeren over energiebesparende maatregelen en die ook direct aanbieden. Dit jaar zullen we, naast woningeigenaren, ook huurders bewust maken van de mogelijkheden energie te besparen.”

Gratis HuisScan

De gratis HuisScan die de gemeente aanbiedt, is een voorbeeld uit de huidige RRE-subsidieregeling, waarmee inwoners op een laagdrempelige manier energieadvies krijgen. De scan laat in 2 minuten zien hoe er honderden euro’s op de energierekening bespaard kan worden. De HuisScan kan gedaan worden via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.