Nalatenschapsadviseur Nicole Buskermolen en uitvaartverzorger Saskia Driezen geven op 10 november (14.30 tot 16.30 uur) gratis antwoord op vragen over uitvaart en nalatenschap in bibliotheek aan het Stadsplein.

Het overlijden van een dierbare, regelen van een uitvaart en daarna de afhandeling van de nalatenschap kan veel vragen oproepen.

Erfenis

Die zijn bijvoorbeeld: Wie is er verantwoordelijk voor de kosten van een uitvaart en wat mag er wettelijk gezien wel en niet? Kan ik zelf een uitvaartverzorger kiezen en hoe is het met eventuele verzekeringen geregeld? Hoe is het met eventuele verzekeringen geregeld?

Daarna komen tak van ook administratieve zaken en aangifte erfbelasting en verdeling van de erfenis. “Dit is niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid en vaak een wirwar van regels en uitzonderingen”, zegt de bieb, die ook meldt dat er veel misvattingen over bestaan.

Voor actuele informatie kan men kijken op de website van de bibliotheek: https://www.debibliotheekamstelland.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.