Dat nu Pathé, na eerst zijn beslissing een jaar te hebben uitgesteld, definitief bedankt heeft voor het Stadsplein in Amstelveen, ziet de ChristenUnie in de gemeenteraad als een bewijs van haar gelijk. Die fractie heeft er nooit in geloofd en dan ook als een der weinige fracties tegengestemd, toen het voorstel van de bioscoop met liefst zeven zalen aan de raad werd voorgelegd.

Er is geen ruimte voor een megabioscoop in het Stadshart, was altijd het standpunt van de CU, die nu schriftelijke vragen aan B en W heeft gesteld.

Plan

Onder meer wil zij weten of de afzegging van Pathé de gemeente geld kost en wat nu de gevolgen zijn voor de ombouw van de zogeheten cultuurstrip aan het Stadsplein en de hellingbaan. Ook vraagt de ChristenUnie of er gedurende de onderhandelingen van de gemeente met Pathé een businessplan op tafel lag dat voor het bedrijf acceptabel was. In het plan zou ook aandacht moeten worden geschonken aan de directe omgeving van grote bioscopen. Omdat de reden voor de afzegging de terugloop van het aantal bezoekers is, vraagt de CU zich verder af of het wel verstandig is te zoeken naar een plaatsvervanger voor Pathé, zoals in een brief aan de gemeenteraad stond.

 Niet haalbaar

De ChristenUnie heeft altijd gezegd dan een megabioscoop in Amstelveen niet haalbaar is. “Het is wrang dat achteraf de CU het juiste standpunt blijkt te hebben gehad”, zegt fractievoorzitter Henk Stoffels (foto). “Het is spijtig voor degenen die veel tijd in dit project hebben gestoken, dat van tevoren gedoemd was te mislukken.”

Het is een project ook dat de gemeente veel geld heeft gekost, zegt hij. De ChristenUnie wil graag weten hoe groot de verliespost van het niet doorgaan nu is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.