Patrick Adriaans

Nadat er decennialang telkens opnieuw over is gepraat, lijkt de hondenbelasting op termijn te verdwijnen. De SP diende althans woensdag een motie in die in verlaging en ‘bij voorkeur afschaffing’ voorzag. Die motie ‘De Hond is geen Melkkoe’ werd unaniem door de raad aangenomen.

Er moet wel worden bekeken wat nou de opbrengsten en lasten zijn van die belasting, waarvoor trouwens ook controleurs op pad zijn en waaruit bijvoorbeeld bakken en zakjes voor uitwerpselen van honden kunnen worden betaald.

Het afschaffen moet wel passen in de begroting, maar dat kan naar zijn mening door een herverdeling van de lokale belastingen. Hij vond zelf belasting op honden uit de tijd en herinnerde er aan dat die ooit aan hondenkarren was gekoppeld. “Je betaalt ook geen kinderbelasting om de kinderspeelplaatsen te financieren”, zei hij, de mogelijkheid open houdend door een gefaseerde afschaffing.

Intussen meldde wethouder Herbert Raat tijdens aan een raadscommissie dat door de hondenbelasting ook uit een uitkering komende mensen werk hebben gevonden als contoleur. Maar hij omarmde de motie wel en zegde toe die belasting te heroverwegen. In november krijgt de raad een overzicht van alle kosten en baten.

12 REACTIES

 1. Nog immer geen antwoord gehad (ook niet van de SP) dus blijf mijn vraag maar even herhalen: Wat is er mis met het principe dat de vervuiler betaalt? Was dit niet eens een links credo? Zelfs de SP (althans Patrick Adriaans) lijkt thans rechts te zijn geworden. Hier is overigens niets op tegen maar het geeft wel de inconsistentie van de SP mee aan.

  Reageer

  • Raat heeft 2 honden blijkbaar? Dus moet iedereen van de hond (o sorry gas) af? Raat kan dus vanaf nu heel Amstelveen bevuilen. Joh ik lach me dood. Johan Bos, waar blijft je mail? Ik wacht met smart!

   • Het was de SP die met het voorstel kwam. Raat geenszins, wel eerlijk blijven. Tenzij die ene wethouder natuurlijk de schuld van alles is. Overigens: Heel de gemeenteraad steunde motie van de SP. In die stemming doen B&W niet mee. Hoef ik nu niet te mailen?

    • Liever nooit meer mailen, hoorde laatst van iemand, dat ik blijkbaar als enige constant wordt gemaild door u. U zal een geweldige antipathie tegen mij hebben.

     • 1. U bent niet de enige.
      2. Ik heb helemaal geen antipathie jegens u.
      3. Uw uitdrukking ‘constant’ is wat overdreven, lijkt me. Maar een paar keer mailde ik in verband met privacy. Als u daar geen prijs op stelt is het ook goed.

     • Blijkbaar hebt u niet alleen voor het woord constant, maar ook voor het begrip privacy een andere interpretatie dan. Dat ik een journalist van niks ben, heeft gelukkig nooit een medium (ik werkte voor heel vele) meer dan een halve eeuw lang gemerkt. Dat u dat nu ontdekte. Overigens is niet iedereen een onderzoeksjournalist, er zijn ook verslaggevers. Voor onderzoeksjournalistiek is helaas steeds minder geld. Dat ik alleen plak en kopieer is een opvatting die ik graag aan u laat. Welke sneren ik in emails uitdeelde is mij volstrekt onbekend. Ik nodig u uit al mijn emails – als u die nog hebt – te publiceren, zodat iedereen die dat wenst het sneer-gehalte kan vaststellen. U vindt kennelijk iets al gauw sneren, hoewel uw opmerkingen over bepaalde politieke partijen volgens mij ook niet sneervrij zijn. Maar dat kunt u natuurlijk heel anders over denken.

     • Ja ik zal ze binnenkort hier publiceren. Alle reacties uwerzijds en overigens ook mijn reacties op uw mails. Grote vraag blijft waarom u mij steeds mailt. Wat heb ik u aangedaan?

     • Ik wist niet dat het zenden van emails automatisch vijandschap betekent. Zoals gezegd: Ik heb meer mensen gemaild (omdat de reacties nu eenmaal in mijn mailbox komen). Maar die voelden kennelijk niet dat ik hen iets kwaads heb aangedaan.

    • Het ging nu niet op de SP in uw beschuldigende commentaar naar om Raat. Op het gevaar af weer als verdediger van hem te worden bestempeld, wil ik kwijt dat hij nog nooit over hondenbelasting sprak en we eerlijk moeten blijven, zelfs al is de politiek dat niet.

    • Mijn aversie tegen de VVD, landelijk en lokaal heeft te maken met een enorme haat tegen alles wat VVD landelijk en lokaal tentoonspreidt. Iedere burger die niet VVD-er is of Expat Lokaal in Amstelveen samen met dat enge D’66. Landelijk met die enge coalitie. Christelijk noemend, maar vervolgens enorme haat naar mensen toe. MENSEN. Ik lach me dood, u bent ook een journalist die vervolgens mij mailt en sneert en verwacht dat ik u steun. Nee, ik vind u en dat mag ik vinden een journalist van helemaal niks. Een journalist plakt en kopieert niet maar doet onderzoek met gedegen onderzoek.

  • SP, noch welke partij dan ook zal ooit antwoord geven. Dat is gewoon het motto tussen verkiezingen door. Ooit had ik nog wat met die SP, maar ook die partij is inmiddels verworden tot een zielig clubje dat ff de wijken ingaat. Want anders grijpt Ron Meijer in. Als je niet tot de dood toe folders rondbrengt ben je SP-af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.