Pier Rienks (CDA)

Er wordt een gemeentelijke campagne gestart om burgers meer bewust te maken van het belang van bijen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van bestaande communicatie-  en lespakketten. Amstelveen kan zich inspannen om het certificaat ‘bij-vriendelijke gemeente’ te halen. Het is allemaal het gevolg van een door het CDA ingediende en door de raad unaniem gesteunde motie.

Fractievoorzitter Pier Rienks dacht over de financiële lasten voor inwoners blijkbaar anders dan bijvoorbeeld de VVD, die ze absoluut niet wil verhogen. “Waarom niet?” vroeg Rienks. Hij constateerde dat het Rijk wegens het niet benutten door Amstelveen van de volledige OZB-ruimte minder geld stuurt. Hij vond dat op die manier de eigenaren van huizen wel meeprofiteren, maar de kosten van voorzieningen op het bordje komen van mensen zonder eigen huis. Bij het verdelen van de lusten en lasten worden naar zijn mening bepaalde groepen een beetje benadeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.