De raadzaal in het raadhuis wordt opgeknapt. Dat kost € 118.000. Eerder al werd de ruimte er omheen als ‘huiskamer van de gemeente’ ingericht. GroenLinks heeft als enige fractie tegen de opknapbeurt van de raadzaal gestemd. De werkzaamheden worden tijdens het zomerreces van de gemeenteraad uitgevoerd.

Bas Eenhoorn

Het opknappen houdt in dat er nieuwe vergaderstoelen komen, perstribune en plaats van de wethouders met elkaar worden gewisseld, er nieuw werkbladfineer komt, dito verlichting en vloerbedekking en er wort geschilderd. Als de stoelen niet bevallen, kunnen die naar elders in de organisatie worden doorgeschoven. Volgens de gemeente sluit de raadzaal na de restauratie aan bij de ‘bestuursvleugel’ op de eerste verdieping van het gemeentehuis.

‘Eerste fase’

Volgens de gemeente zet de raad met het opknappen een stap ‘in de eerste fase van de aanpak tot eventuele modernisering van het interieur van het raadhuis.’ Raadsleden blijken te hebben geklaagd over verouderde stoelen, waarop zij vergaderen. Vandaar de vervanging.

Dat de perstribune, sinds de bouw van het raadhuis op dezelfde plek, moet wijken voor de wethouders, is waarschijnlijk een uitvinding van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn. Die klaagde erover dat nu de wethouders steeds achter hem zitten als hij de raad voorzit. De tribune voor de pers ligt in zin gezichtsveld. Overigens zitten de wethouders al op hun nu gebruikte plaats, sinds de invoering van het duale stelsel (waarbij wethouders geen leden meer van de gemeenteraad zijn).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.