Huurders van woningen moeten in de vorm van een op te richten organisatie  steun krijgen ter verdediging van hun belangen bij de grote verhuurders, vooral woningcorporaties. Met de stemmen van GroenLinks, Burgerbelangen, Oudercombinatie (OCA) en ChristenUnie tegen stemde de gemeenteraad in met een door de PvdA ingediende motie daarover.

Het gaat om een plaatselijke organisatie. Het commentaar dat er bijvoorbeeld landelijk al een woonbond bestaat, werd tegengesproken met het argument dat men daar wel lid van moet zijn. Het college van B&W wordt in de motie opgeroepen met de corporaties – in Amstelveen voornamelijk Eigen Haard – overleg te plegen over de kosten. Als uit dat overleg blijkt dat een dergelijke organisatie geen haalbare kaart is, kan waarschijnlijk zo’n organisatie voor wat in de motie ‘interactie’ met de verhuurders wordt genoemd er niet komen. Maar de PvdA-indiener van de motie, Arnout van den Bosch, wil in elk geval dat de raad over de voortgang van de gesprekken wordt geïnformeerd.

Roze Loper

Bij de uitwerking van de zogenoemde regenboogagenda moeten B&W werden onderzoeken wat er allemaal nodig is om alle (zorg) instellingen in de stad het keurmerk ‘De Roze Loper’ te laten krijgen. Zodat mensen met een andere dan de heteroseksuele geaardheid worden geaccepteerd. B&W zijn van plan een programma te ontwikkelen dat is gericht op acceptatie en emancipatie van de LHBTI-ers in Amstelveen.

Vooral veel ouderen groeiden op in een tijd dat homoseksualiteit nog onbespreekbaar was.  LHBTI-vriendelijke ouderenzorg is nog lang niet altijd vanzelfsprekend en velen uit die groep zijn bang voor afwijzing in een zorginstelling. In Amstelveen bezit overigens al één instelling het certificaat ‘De Roze Loper’. Ook bij andere instellingen blijkt er draagvlak voor te zijn.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.