Berkleef (links) in 2013 samen met toenmalig raadslid Inza Gast bij de presentatie van den vorig boek. FOTO: amstelveenweb.com

Het nieuws liep voor op de boekpresentatie bij Libris Venstra, vorige week. Van het adembenemende thrillerdebuut van de Amstelveense schrijver Bernice Berkleef bestond al een tweede druk, wegens de vraag, voordat het boek ‘Cody’ was verschenen. Voor de inhoud ervan was stevig op boekwinkels gerichte reclame gemaakt. Daarmee hield onder meer  Remco Houtepen, Boekverkoper van het jaar bij Venstra (Ondernemer van het Jaar) en een persoonlijke kennis van de auteur, zich bezig.

Die wordt in het boek dan ook bedankt voor zijn hulp en ‘geloof in het manuscript’. Hij schreef aan warme aanbeveling onder de flaptekst op de cover. Over een thema (missen van een kind) dat ouders nachtmerries bezorgt.

Nominatie

De freelance journaliste uit Amstelveen had trouwens al meer boeken geschreven, maar nog geen thriller, waarin zij overigens de lezer tot het tragische einde van het verhaal in het ongewisse laat. Eerder gaf Berkleef in eigen beheer Flame uit in het zogenoemde young-adult genre en het eerste deel van wat de vijfdelige reeks Divine Saga moet worden. Voor de Vlaamse prijs voor kinderliteratuur Zoute Zoen werd haar jeugdboek ‘Kim Drakerveld, De Missie’  genomineerd.

Halsema

Twee jaar geleden waagde zij zich aan het in haar sluimerende avontuur zich

Remco Houtepen. Foto: amstelveenweb.com

op de kaart te zetten als thrillerschrijfster. Dat lijkt met haar eerste boek in die sector, uitgegeven door The House of Books (imprint van Overamstel Uitgevers). Die heeft op basis van haar manuscript een contract met haar gesloten voor nog drie boeken. Intussen heeft het aan promotie rond haar eerste thriller niet ontbroken en het eerste exemplaar zo worden overhandigd aan burgemeester Bas Eenhoorn, maar die moest zich – wegens de beëdiging van Femke Halsema in Amsterdam, waar hij geacht werd bij te zijn – liet vervangen door locoburgemeester Herbert Raat.

Dood

Tomas Kruijer van The House of Books zegt dat haar boek voor een Nederlandse Thriller van hoog niveau is. Haar boek is van begin tot het einde spannend, vlot geschreven en geïnspireerd op een actueel thema: Ouders die hun kind in de auto vergeten, waar het sterft. Overigens komt men er al lezend achter dat in dit geval een kwade gedachte er de oorzaak van was. Niet alleen het kind Cody gaat dood, maar pas helemaal aan het einde ook diens ouders en de buitenechtelijke minnares van zijn vader.

Berkleef componeerde haar boek door telkens een van de spelers in ik-stijl een hoofdstuk te laten vertellen: Vader Oscar, moeder Jelki, haar moeder Lena en de hartstochtelijke minnares via een dagboek. Bij de presentatie interviewde Paul van Liempt van BNR de schrijfster over de inhoud van haar boek en de rauwe, donkere kant van het leven, die haar trekt. Overigens is zij zelf volgens het omslag gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen. Voordat zijn er zelf een produceerde, las zij veel thrillers, zegt de cover. Haar boek is bij de Amstelveense boekhandels verkrijgbaar voor € 15 (ISBN 978 90 443 54904).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.