De ChristenUnie vindt dat bij de uitvoering van de drie grote projecten – A9, Amstelveenlijn en de renovatie van het Stadshart – de gemeente ervoor moet zorgen dat inwoners en bedrijven er zo weinig mogelijk last van ondervinden. Dat zei fractievoorzitter Bert de Pijper woensdag in de gemeenteraad bij de behandeling van de zogenoemde perspectief nota, die in november wordt gevolgd door een zogenaamde uitvoeringsnota van B&W.

Bert de Pijper

De drie grote projecten worden volgens hem de komende jaren van voorbereiding de grote uitdaging van het college. “Hoe kunnen we vermijden dat Amstelveen door de projecten toch weer voor extra kosten komt te staan?”

De Pijper constateerde dat er eigenlijk geen groot project bestaat zonder overschrijding van e oorspronkelijk geraamde kosten.

Wijken 

Voor een adequate gemeentelijke dienstverlening aan burgers en ondernemers zijn een en bij deze tijd passend ICT-instrumentarium en een daarmee samenhangende inrichting van de personele organisatie op het raadhuis nodig, zei hij. De Pijper vindt verder dat er geld moet zijn om te investeren in de eigen cultuur en dynamiek van de wijken in infrastructuur, het sociaal domein en duurzaamheid. Volgens hem is elke wijk anders en heeft die een eigen karakter. Daarmee moet bij het door B&W te voeren beleid rekening worden gehouden, zei hij.

“De ChristenUnie wil graag over het te ontwikkelen uitvoeringsprogramma met ieder van de vijf wethouders in gesprek gaan. Wij vragen daarvoor ruimte in de agenda’s van de desbetreffende wethouders.”

 

1 COMMENT

  1. Als Bert de Pijper van de CU werkelijk had gewild dat inwoners en bedrijven in de toekomst zo weinig mogelijk last van ondervinden van die vermaledijde A9, dan had hij zich moeten verzetten tegen het torpederen van de tunnel die onze woonplaats eindelijk weer zou verenigen.

    De Pijper is nu medeverantwoordelijk voor een gemiste kans van historische omvang en betekenis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.