In Slot Zeist is een expositie gehouden met werk van de in Bovenkerk wonende Hans Breuker (37), die zijn marketingbedrijf De Relatiemarketeers runt en kennelijk ook kunstenaar is. Voor Argus mediaproducties bedacht hij kunst als relatiegeschenk ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van die onderneming.

Maar Argus koos voor de vectorkunst, niet helemaal de stijl van Breuker, die zelf doorgaans meer cartoonachtige kunst maakt, maar de wel gekozen kunstenaar haakte af. Zodat Breuker zelf maar aan het werk ging, want de deal was nu eenmaal al rond. “Vol bravoure besloot ik het zelf te doen”, zegt hij. “Dat heb ik geweten hoor. Twintig schilderijen in krap drie maanden tijd, in een snikhete zomer.”

Dublin

Maar het lukte en in Slot Zeist, bij een groot jubileumfeest voor  honderdvijftig mensen, werden de doeken geëxposeerd. “De doeken werden eerst even geheim gehouden want ze moesten nog over de hele wereld verstuurd worden, van Singapore tot Dublin”, vertelt Breuker.

“Ik heb vaker kunst in opdracht gemaakt, maar niet op zo’n grote schaal natuurlijk. Het idee dat mijn doeken op allerlei kantoren over de hele wereld hangen is gewoon te gek. De doeken zijn kleurrijk en vangen echt het moment.”

Hans Breuker woont in Bovenkerk met vrouw en twee dochters. Hij maakt schilderijen gewoon in de woonkamer, naar hij zelf zegt tot ergernis van zijn vrouw en schoonmoeder. Breuker schrijft ook actieboeken over Mack Dime waarvan binnenkort het eerste deel uitkomt.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.