Gezellig in het Winter Village, ook wel kerstmarkt genaamd, op het Stadsplein wel. Behalve een ijsbaan en veertig chalets, een compleet restaurant enzovoort, is er deze keer ook een draaimolen voor kinderen. Omwonenden vinden ook de indeling van deze derde editie beter dan die in vorige jaren. Maar zij klagen over het lawaai dat uit ‘the village’ op het plein komt.

Het geluid is te hart vinden sommigen. “Je kunt nauwelijks naar je eigen muziek luisteren, elkaar verstaan of ongestoord tv kijken”, zegt er een, die overigens wel op een succes voor deze derde editie hoopt. “Het weer moet daarvoor meewerken, want het ‘eetpleintje’ is slechts gedeeltelijk overdekt.”

Kerstliedjes

Overigens leidde ook vorige jaren het geluidsniveau bij sommige omwonenden tot ergernis. “Het is voor een deel van de omwonenden niet te harden.” En van steeds dezelfde kerstliedjes krijgt men in de omgeving van het plein op den duur ook wel genoeg. “Zeker als die zo luid ten gehore worden gebracht.”

 

2 REACTIES

  1. Weet jij een betere methode om geluidsoverlast aan te tonen? Tomaten? Rotte eieren? Gele hesjes? Als het maar helpt.

    Mijn brief met die 81 dB heeft trouwens wel geholpen, want de muziek werd binnen 5 minuten zachter gezet. Iedereen blij. Het gaat om woongenot, leefbaarheid en dat er rekening wordt gehouden met omwonenden. Daar hebben ook bewoners van het Stadshart recht op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.