Zondag 13 november (12.00 uur) vindt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a een benefietconcert plaats waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor de Stichting Zambridge, die zich inzet voor scholenbouw in het Afrikaanse Zambia.

Het concert wordt verzorgd door het strijkorkest Lundi bleu, dat zijn oorsprong heeft in studentenorkesten en dat belangeloos meewerkt.

Strijkorkest

Dirigent is Carel den Hertog, altviolist en programmamaker bij NPO4. Het orkest voert de bewerking voor strijkorkest uit van het Achtste Strijkkwartet in c-mineur (opus 110a) van Dmitri Shostakovich. Ook worden delen van Strijkerssymfonie nr. 11 van Felix Mendelssohn gespeeld en klinkt het Concerto Funèbrevoor vioolsolo en strijkorkest (1939/59) van Karl Amadeus Hartmann. Solist bij dit onderdeel is violiste Emma Roijackers, finaliste in het Oskar Backconcours 2022. De toegang tot het concert is vrij, maar na afloop ontvangt de Stichting Zambridge bij de deur graag een gift. De totale opbrengst is deze keer voor de (af)bouw van schoollokalen in de stad Senanga, Zambia. Het concert duurt een uur.

Foto van Emma Roijackers: Ronald Knapp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.