Christenen moeten in deze coronatijd meer bidden dan anders, vinden enkele kerken in Amstelveen. Omdat niet in een kerk een gebiedsdienst kan worden gehouden, moet het dus online. Op www.kerkinamstelveen.nl kan men zien hoe het precies in zijn werk gaat. Het is de bedoeling dat er een zogenoemd kettinggebed ontstaat.

Dar voorziet dag en nacht, de hele week door (24/7), in gebed voor de gemeenschap. Op de website kan men invullen welk uur men voor zijn rekening wil nemen. Via het kenbaar maken van naam en emailadres kan men daar de organisatoren van verwittigen. Leidende Bijbeltekst: ‘God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid.’

Gods bedoelingen

Het is de bedoeling dat gelovigen bidden voor mensen die door het coronavirus zijn getroffen, voor mensen die zich dag en nacht inzetten in het publieke domein en de zorg. Maar men kan ook God vragen Zijn bedoelingen te laten zien in een tijd vol problematische omstandigheden. In gebed kan iedereen thuis of op andere plek waar men zich op dat moment bevindt tot God gaan, zeggen de organisatoren.

Agenda

Voor deze week zijn er nog plakken op de gebedsagenda vrij. Via het gezamenlijke gebed kan men toch met elkaar zijn verbonden, hoewel er geen kerkdiensten worden gehouden, menen de kerken. Er worden een paar gebeden op de site als voorbeelden gegeven en verder kan men onder meer bidden voor gezinnen met kinderen, opdat vaders en moeders samen zorgen voor hun kinderen en voor mensen in verpleeghuizen en anderen die geen enkel bezoek mogen ontvangen. En er staan tal van gebedspunten op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.