Directeur Marieke Uildriks van museum JAN , geregeld te zien on het tv-programma ‘Nu te zien!’ van de AVRO TROS leidt zaterdag (5 november) kijkers rond in haar eigen museum.

Zij besteedt dan aandacht aan de expositie van Wim Oepts en de schilders van het zonnige zuiden.

Speciale aflevering

Normaal voeren in het programma museumdirecteuren altijd langs de kunst in andere musea dan die waaraan zij zelf leiding geven. Voor de jubileumeditie van ‘Nu te zien!’ mogen zij voor één keer in hun eigen museum filmen. “Het belooft een speciale aflevering te worden”, zegt Uildriks.

Geschiedenis

Niet alleen de tentoonstelling wordt deze week in het zonnetje gezet, ook op de sociale mediakanalen van AVRO TROS is museum JAN de hele week te zien. Op Instagram zij er elke dag verhalen over de kunst en het museum waar Marieke Uildriks de kijkers in meeneemt. Zij komt daarbij ook op plekken waar bezoekers niet zomaar komen. Ook de geschiedenis van het museum komt aan de orde. En natuurlijk die van Wim Oepts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.