Bibliotheek Amstelland, met Amstelveense vestigingen aan het Stadsplein en in Westwijk, zet trouwe leden en bezoekers tijdens ‘Nederland Leest’ in de maand november in het zonnetje door ze het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau te doen. Die schrijfster is ook in een door de bieb georganiseerd literair café aanwezig.

Door hier activiteiten omheen te organiseren stimuleert zij ook ontmoeting en gesprek. Deelnemende scholen geven het boek van Nederland Leest Junior ‘de regels van drie’ van Marjolijn Hof cadeau aan leerlingen.

Nederland Leest

Nederland Leest is een van de grootste jaarlijkse nationale leescampagnes waar Bibliotheek Amstelland aan meedoet. Van 1 tot en met 30 november leest heel Nederland hetzelfde boek en gaat hierover met elkaar in gesprek. Dat is de bedoeling van de campagne althans. Het thema van Nederland Leest is dit jaar ‘Oud worden, jong blijven’.

Activiteiten

Op zaterdag 5 november is een bezoekje aan de Bibliotheek Aalsmeer zeker de moeite waard, want die dag staat in het thema van de Schrijversparade. Het is een dag vol taal, poëzie, verhalen, workshops, interviews en poppenkast voor jong en oud. Dinsdag 8 november vindt een nieuwe editie van Literair Café 102 plaats, met Yvonne Keuls, in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein waar ze een voorstelling geeft over haar boek ‘Mevrouw mijn moeder’.

Meer informatie op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.