Zoals gebruikelijk zonder media hebben zaterdag raadsleden bij de ijsvereniging  De Poelster woonwagenbewoners ontmoet. De gemeenteraad zegt inwoners meer te willen betrekken bij de lokale politiek.

Kennelijk mogen die burgers geenszins werken bij de nieuwsmedia.

Geheim

Wat de 25 woonwagenbewoners aan Galjoen, Doorweg, Voerman en Binderij hebben gezegd en raadsleden daarop reageerden blijft ondanks participatie geheim. Een persbericht van de gemeente zegt alleen dat er ‘een hapje en drankje’ werd geserveerd. En dat de raadsleden vertelden wat zij allemaal deden. Participatie is dus in de ogen van hun reclame.

Foto-onderschrift (vlnr): Ambtenaar van gemeentelijk sociaal team met bewoners Kate Balogh, Grietje Bouw en Rika Schild.

8 REACTIES

  1. Hé , geen foto van onze participatierolmodellen Raat en Gordon?
    En dan nog iets . In oorlogstijd mogen zelfs journalisten embedded meegaan met de soldaten . Nu moeten we het doen met een totaal nietszeggend persbericht, want het lijkt mij toch van belang om te weten wat er is besproken. Op deze manier kun je alles en iedereen piepelen van woonwagenbewoners tot je eigen kiezers.

    Dit noem ik dan ook vieze , platte propaganda waar de deelnemende raadsleden ( wie dan ?, ze staan zelfs niet op de foto!) een groot geheim blijven. Een totale farce voor de democratie en het publicitair misbruik maken van die woonwagenbewoners.

    Een schijn-democratie

          • Zou u uw taalgebruik wat willen matigen. De VVD is ook bepaald mijn partij niet. Veel te veel bezig met de belangen van grote bedrijven en miljonairs en nauwelijks geïnteresseerd in de positie van de gewone hardwerkende Nederlander. Maar laten we het wel netjes houden.

          • Ik kan me heel goed begrijpen dat je op een gegeven moment persoonlijk wordt, als je met bijvoorbeeld het wanbeleid op het gebied van wonen te maken hebt en je ziet elke week die ranzige, grijnzende koppen van enkele mooi-weer-spelers van enkele specifieke partijen langskomen.

          • Eindelijk een beetje begrip, Frank. En let wel, ik snap de opmerking van P. van der Marken heel goed. Maar ik zie het anders; de VVD mag iedereen tot op het bot tergen, en als je dan uit de bocht vliegt (welke bocht eigenlijk; welke taal moet ik eigenlijk matigen) dan krijg je een bak gespeelde verontwaardiging over je heen.

            De VVD is deftig doen en ordinair zijn. Neem het drama in het Erasmusziekenhuis/universiteit. Te walgelijk voor woorden, maar je hoort geen woord over de aanleiding. Ja, dat de man afgewezen was voor een studie. Het is zo kenmerkend voor de verloederende prestatiemaatschappij die de VVD voorstaat. De sloophamer van zgn. concurrentie en vrije markt.

            Je mag het niet zeggen, maar dan zeg ik Kut VVD. En nee, ik matig mijn taal niet.

  2. Raadsleden hebben nooit (zelfs niet in het geheim) gesproken met bewoners van het Stadsplein, terwijl er hier toch van alles aan de hand is en er ook plannen voor ‘verlevendiging’ zijn waar wij niet bij betrokken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.