Omdat wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen zich wegens gezondheidsproblemen terug trok, wordt het vormen van coalitie vertraagd. Raadsgriffier Marnix Philips heeft meegedeeld dat die tijdens de komende raadsvergadering van 16 mei niet rond kan zijn.

Dat hebben ook de formateurs Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) aan de gemeenteraad laten weten. Of in dat bericht aan de raad meer stond, blijft uiteraard weer geheim en geen van de fracties zegt er een woord over. Het lijkt nog wel de bedoeling dat VVD, D66 en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) de nieuwe coalitie gaan vormen, maar door het wegvallen van Bot, die opnieuw kandidaat-wethouder was, is volgens Gordon en Raat een nieuwe situatie ontstaan.

Meer tijd nodig

“Er is meer tijd nodig om tot een politiek akkoord te komen”, meldt Philips. Hoewel de formateurs steeds hebben gezegd dat er een coalitie akkoord op alleen hoofdlijnen zou komen, is dat kennelijk door het vertrek van Bot lastig. Het is ook de vraag of Burgerbelangen snel een vervanger voor Bot kan aanbieden.

De streefdatum, woensdag 16 mei, om het akkoord en een nieuw college aan de gemeenteraad te presenteren wordt in elk geval niet gehaald. Voor de meivakantie wijken overigens de onderhandelingen. Die worden dus pas weer volgende week voortgezet.

4 REACTIES

    • Moet toch geen probleem vormen, dan neemt je vriend Raat gewoon de portefeuille van Bot erbij. In de praktijk gebeurt er toch al niets zonder accreditatie van hem. 😂😂😂

      • De laatste tijd worden ook veel (brom) scooters gecontroleerd. Moet App wethouder Raat daar niet een complimentje voor geven. Ik weet zo al 2 op het Stadshart en 1 in de Keizer Karelbuurt. Dat doet het hart van app van vreugde toch overslaan.

  1. Het lijkt me niet dat er programmatisch een nieuwe situatie is ontstaan, vooral ook omdat gesteld wordt dat het terugtrekken van Peter Bot de aanleiding is voor de vertraging terwijl men al praktisch rond was met het collegeakkoord.

    Met andere woorden, het gaat om de persoon die namens de BBA de wethouderspositie gaat invullen. Óf de voorgestelde vervanger is niet acceptabel voor de andere partijen en/óf heeft de BBA nog geen vervanger kunnen vinden. Ik gok op het eerste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.