Ook de VVD begrijpt dat vrijwilligers onmisbaar zijn in onze samenleving. De Amstelveense fractie bezocht, overigens zonder een afspraak te hebben gemaakt, pardoes het Odensehuis (voor lijders aan dementie) en Middenhof. Daar kwamen vorige week, op de Dag van de Vrijwilliger, Jet Smit en Victor Frequin.

Volgens Frequin zijn vrijwilligers de ruggengraat van veel organisaties. Het werd volgens de VVD tijd om hen te bedanken, maar het is in deze verkiezingstijd natuurlijk mooi meegenomen voor een politieke partij.

Onmisbaar

Bij Middenhof ontmoette de delegatie acht cliënten en twee vrijwilligers en bij het Odensehuis (bij wijkcentrum Alleman) zo’n vijftien dementerenden en meerdere vrijwilligers, plus één professional.

Middenhof en Odensehuis zijn twee plekken waar vrijwilligers enorm veel werk verzetten om anderen te helpen, zegt de VVD. Overigens zijn volgens die partij ook professionals onontbeerlijk, vooral in zorg en welzijn. Maar ook vrijwilligers zijn naar haar mening onmisbaar.

In Middenhof en het Odensehuis troffen zij, behalve de vrijwilligers, ook coördinatoren aan van de welzijnsorganisatie Participe. Natalia Leviti van Odensehuis en Thea Stomphorst van de Ontmoetingsgroepen in Middenhof. Chocola onderstreepte de dankbaarheid van de partij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.