Het Openbaar Ministerie liet beslag leggen op de woning van Danilo Gianotta (31), die de zoon zou zijn van het Italiaanse maffiakopstok Alduino G., eerder in Brazilië gearresteerd. Samen met D66-raadslid Tawros Aslanjan runt hij de ijssalon Gia Gelato in de Dorpsstraat 68, die twee jaar geleden feestelijk werd geopend door wethouder Floor Gordon (Economische Zaken), die ook lid is van D66. Tegen NH Media zei Aslanjan dat de berichtgeving neerkomt op ‘politieke karaktermoord’.

De partijafdeling in Amstelveen zegt de kwestie intern te hebben besproken en geen reden de hebben om te twijfelen aan de integriteit van haar raadslid, op basis van wat diverse kranten, waaronder het AD en Tubantia.

Zorgen

Volgens D66 Amstelveen zijn er ook geen strafrechtelijke verdenkingen of onderzoeken gaande naar Aslanjan. Burgemeester Tjapko Poppens twijfelt ook niet aan de integriteit van het D66-raadslid komt eigenlijk tot dezelfde conclusie als de partij van Aslanjan. Volgens kranten maakt de politie zich zorgen, omdat Gianotta samen met een raadslid een onderneming heeft.

‘Vervelend’

De burgemeester vindt de informatie in de kranten nogal suggestief, omdat dat er geen stafbare feiten over het lid van de gemeenteraad worden genoemd en er ook geen concrete verdenkingen tegen hem zijn. Hij heeft die reactie ook aan de gemeenteraad gezonden. Daarin laat hij ook weten al contact te hebben gehad met het OM, die het ontbreken van een onderzoek tegen Aslanjan volgens de burgemeester bevestigde en zei dat het raadslid ook geen verdachte is. Intussen zegt Poppens het vervelend te vinden dat de media de in zijn ogen suggestieve informatie brachten.

Foto: Gianotta (links), wethouder Gordon en raadslid Aslanjan bij opening ijssalon

4 COMMENTS

 1. Het is tamelijk naïef van D66’er Tawros Aslanjan om te stellen dat er absoluut geen inmenging is van (gelden van) maffiakopstuk Aldo Giannotta bij de bedrijfsactiviteiten die hij met de zoon daarvan runt. Hoe weet Aslanjan zo zeker dat Danilo Giannotta geen gelden gebruikt heeft voor de gezamenlijke onderneming DGTA bv (Gia Gelato) die afkomstig zijn uit criminele praktijken van diens veroordeelde vader?

  Het klopt dat Tawros Aslanjan zelf daarbij geen verdachte is. Een lief en aardig persoon is mooi, maar daarmee is niets gezegd over de herkomst van gelden van Danilo Giannotta. Als beslag wordt gelegd door de Italiaanse justitie antimaffia unit op een Amstelveens appartement van de 31-jarige zakenpartner van Aslanjan met een waarde van 1 miljoen waarvan het vermoeden is dat die (deels) met maffiageld van zijn vader is gefinancierd, zet te denken. Dan komt de vraag op wat de herkomst is van de gelden waarmee de activiteiten van DGTA bv (Gia Gelato) zijn gestart in augustus 2019. Heeft Aslanjan zich dat ook afgevraagd en onderzocht?

  Als dat maffiagelden zijn, gebruiken maffiosi allerlei constructies en niet per se een Italiaanse bankrekening. Kenmerk van de maffia is de inzet van familie en familiebanden. We hebben het hier over zware en uitermate goed georganiseerde misdaad die de nodige intelligentie inzetten. Gaan zakenpartners als Aslanjan dan echt alles na? Het gaat wel over de veroordeelde Aldo Giannotta die dankzij Interpol is gearresteerd in Brazilië en bekend staat als de Pablo Escobar van Salento en goed bedreven is in internationaal witwassen van maffiagelden. Danilo Giannotta en Tawros Aslanjan wijzen op het legale karakter van de destijds gerunde restauranten van zijn vader waar gelden uitkwamen, maar die dienden waarschijnlijk vooral als dekmantel. Het afdoen als karaktermoord door Koen Voskuil en het AD is dan makkelijk en alsof de antimaffia-justitie zomaar wat doet aangaande de woning. Ik wacht op de aangifte van laster en smaad door Aslanjan tegen het AD en journalist Koen Voskuil. De naïviteit die blijkt uit de reacties van Aslanjan, burgemeester Poppens en D66, spreekt boekdelen.

 2. D66-Amstelveen voorzitter Shivan Bhoendie: D66 Amstelveen heeft kennisgenomen van het artikel in het AD ‘Zoon Italiaans maffiakopstuk runt samen met raadslid onderneming in Amstelveen’ waarin ook raadslid Tawros Aslanjan wordt genoemd. Zoals in het artikel aangegeven en aan ons bevestigd zijn er geen strafrechtelijke verdenkingen of onderzoeken gaande naar Aslanjan. De kwestie is besproken en wij zien op basis van de beschikbare informatie geen reden om te twijfelen aan de integriteit van Aslanjan. Verder is de zaak wat ons betreft een privéaangelegenheid. Ook hier: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/296097/amstelveens-raadslid-reageert-op-maffia-connectie-politieke-karaktermoord
  De heer Bhoendie (CEO van ERBEVA vastgoed Group) realiseert het helaas niet dat het politiek bedrijf nooit privé is…

  Alduino ‘Aldo’ Giannotta gevangen in Brazilië: ‘De Salento narco’s runden een cocaïnezaak van vele miljoenen dollars vanuit een luxueuze fazenda (een plantage die in heel Brazilië voorkomt) in Recife’ -schreef het il Fatto Quoridiano, en Italiaanse dagblad in Roma.

  Hij handelde in drugs tussen Italië, Nederland en Duitsland. En hij deed dat vanuit Brazilië, dat het “basiskamp” van zijn bedrijf was geworden. Hij had contacten met de belangrijkste criminele organisaties van de wereld en was bekend onder vele namen, zoals Gandhi of de Nederlander. Alduino Giannotta, die beschouwd wordt als een soort Pablo Escobar van Salento, werd in Brazilië gevangengenomen dankzij het gezamenlijke werk van de Italiaanse en buitenlandse politie.

  De mobiele eenheid van Salento, onder leiding van plaatsvervangend hoofd van politie Alessandro Albini, was al enige tijd op zoek naar de 59-jarige uit Acquarica del Capo, in de provincie Lecce. Zij zaten al enige tijd achter hem aan, sinds enkele medewerkers van justitie hem hadden aangewezen als een van de belangrijkste drugshandelaren in het zuiden. Hij werd betrapt in zijn luxueuze fazenda, die staat op een residentie van 15.800 vierkante meter, waarin zich verschillende door hem gebouwde kleine villa’s bevinden, op enkele kilometers van de toeristische badplaats Recife.

  “Giannotta Alduino – onthulde een van de berouwvolle getuigen – bemiddelde drugs voor veel Italianen, afkomstig uit Milaan, Brescia, Napels”. Maar de Escobar van Lecce zat niet alleen in de drugs: “Giannotta – zo vertellen de getuigen – met een Italiaan uit Istrië die hem wijn leverde, handelde in drugs en wapens: de Istriër verkocht mij het wapen waarmee Stampate Antonio ‘sinistro’ heeft gedood”. In het onderzoek dat Skypper wordt genoemd, heeft de politie de bewegingen van tientallen pistolen, Skorpio-machinegeweren en munitie gereconstrueerd. Op klaarlichte dag, echter, was hij nu een respectabele zakenman. Giannotta was enige tijd geleden van Amsterdam naar Brazilië verhuisd en had volgens het openbaar ministerie de opbrengsten van zijn criminele activiteiten witgewassen in een groot bouwbedrijf dat gespecialiseerd was in luxebouw, zoals de woning met meerdere kleine villa’s, die hij zelf had gebouwd.

  De arrestatie werd verricht door de federale politie in nauwe samenwerking met de Centrale Directie Drugsbestrijding en haar buitenlandse afdelingen, de Interpol-dienst van de Centrale Directie Criminele Politie, de “Coordenadoria Geral de Policia de Repressao a Drogas, Armas e Faccoes”, en de Mobiele Eenheid van Lecce. De onderzoeken hebben zijn hoofdrol in het internationale panorama aan het licht gebracht. In de onderzoeksdocumenten spreken de magistraten van een “fundamentele rol van promotor van de criminele activiteit” van “verwevenheid” met de criminaliteit van Campania en “opneming in de elite van de internationale cocaïnehandel”. Een uitgebreid netwerk dat garant stond voor een omzet van miljoenen en miljoenen euro’s.

  “Giannotta – zo onthulden de bekeerlingen – leverde rechtstreeks de drugs die hij in Brazilië aankocht; wanneer hij niet over zijn eigen drugs beschikte, bemiddelde hij, waarbij hij zich ook bevoorraadde bij een Colombiaan die zich Sandokan noemde”. Kortom, een markt die geen tijd liet voor kleine operaties. Het was de handelaar zelf die dit aan zijn bondgenoten uitlegde, zich er niet van bewust dat hij door de politieagenten werd aangehoord: “Maar ik ben niet geïnteresseerd in Franco… kijk… ik zweer het op het graf van mijn moeder, ik ben hier niet geïnteresseerd… ik ben gewend aan andere beroepen… andere dingen… een heleboel dingen… niet één, twee, drie”.

  De Braziliaanse federale politie had zijn luxueuze fazenda in het stadje Camaragibe, zeer dicht bij het bekende toeristenoord Recife, al enkele dagen opgespoord, maar moest – als gevolg van het videobewakingssysteem dat geen snelle actie mogelijk maakte die tot de arrestatie zou leiden – wachten tot de man naar buiten kwam om hem te arresteren. Hij werd aangehouden in zijn auto toen hij de woning verliet. Gandhi’s uitleveringsverzoek en opname in Italiaanse gevangenissen is nu in voorbereiding.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.